Kärlek



Once in your life you find someone
Who will turn your world around
Bring you up when you're feelin' down´


Wiie.

Alltså är det sommar i luften eller är det sommar? :) Hur härligt som helst. Sitter ute på balkongen och njuter.
Men dock var det ännu skönare i förmiddags då jag låg och solade på balkongen, dessvärre försvinner solen innan tolv. Men man får väl njuta så länge det går (:

Åt för en liten stund sen, fy vad drygt det är att laga mat till sig själv. Och sedan sitta själv och äta, usch. Fy fasiken, inge vidare alls. Efter jag ätit tog jag tag i disken och sen har jag plockat iordning lite.
Just nu har jag kikat på information om Arlanda, lite om tågen och vart man ska gå av för att komma till bästa plats. Det känns bra att vi kommer ha lång tid på oss (peppar peppar).. jag menar vi är det ett par timmar innan vi lyfter.. och kommer hem ett par timmar innan vi åker, så vi kan hitta vart vi ska, det känns bra.
Och nu när jag kollat runt lite på internet känns det ännu bättre. Jag tror jag börjar få resfeber... shit.. och nu pirrar det till i magen när jag tänker på det. huua. (:

Om drygt 1 timme ska jag bege mig till jobbet för att jobba 6 timmar. Så innan dess ska jag plocka in tvätten samt bädda sängen. tjo på er.

29 April

Godmorgon.

Idag vaknade jag lite efter halvnio och vädret, det kan man ju bara inte klaga på. Just nu är det stråålande sol och inte ett moln på himlen. Jag ska om en liten stund entra balkongen och äta lite frukost och njuta av solen. Känns bra.

Vid 16 blir det jobb. Men innan dess har jag endel att göra, men det ska jag nog hinna med tror jag.
Ska även jobba imorgon också, för Poolen ringde igår. Men det blir mellan 9-14.. typ. Så då kan man säga att jag börjar mitt semestervik redan idag. Kul. :)

Nåja, nu ska jag göra iordning lite gröt och en smörgås.



(13 dagar kvar till Kreta)

Tisdag förmiddag.

Vaknade lite över åtta och steg upp. Hittade Mattias i soffan kikandes på VMTV. Tydligen började han senare idag, så han stannade hemma lite längre än vanligt. Trevligt.

Idag sker nog inte sådär jätte mycket, ska plocka iordning lite och sedan klockan 16,00 är det tvätt som står på schemat. Men denna gången är det inte såå mycket, känns bra. Det är mest 60 tvätt, lakan och underkläder. Bra bra, för det är bland det tråkigaste som finns - tvätta. Fyy vad tråkigt!

Sedan har vi planerat in en storhandling idag dessutom, så detta sker när mattias kommer hem från sitt "vuxendagis" som vi så fint kallar det. Ska skriva ner inköpslistan om en liten stund, den kommer bli lång.. puuh.

Imorgon ska jag jobba, men kväll. Så jag kommer missa grey's, hjääälp. (: Nae men det ska nog gå bra. Sedan är jag ledig torsdag och börjar på riktigt på fredag. Då har jag 3 månaders jobb, härligt. Jag ser framemot det. Jag älskar mitt jobb. Men jag lovar er att jag kommer nog tröttna lite på det och klaga. Men sen när man väl sitter i denna situation jag sitter i nu, att inte alls jobbat mycket (endast 4 ggr denna månad) så saknar man det och vill alltid jobba.
Nåja, jag ser framemot pengarna, höhö.

Hur som haver, nu ska jag slänga in mig i duschen och sedan på med kläder.

Kalmar

Hemma från Kalmar nu. Varit en väldigt mysig tripp.
Först hämtade Rebecca & Filippa upp mig (även Julia & Sandra, men de åkte en annan bil). Sedan for vi till Ikea, handlade bara två saker, en såskanna och en grej man hänger på dörren och så kan man ha handdukar och sånt där.
Sedan överaskade vi Filippa med att åka på Kina resturang.. Jätte gott.
Åt först en ljuvlig förrätt - jätteräkor med vitlökssås och huvudrätt -  tre små rätter, indonesiskt. Dock var ena "röran" jätte stark, vilket gjorde att allt annat blev superstarkt. Men det gick ändå. Någon efterrätt orkade vi inte. Man var lagom mätt ändå! (:
Tack för en mysig och rolig tripp flickor ♥.

Nu ska jag strax försöka få hem Mattias, inte träffat honom på hela dagen typ. Sen blir det tv hela kvällen.

hejhej

Taxfree

Hämtade precis upp posten och där låg den efterlängtade taxfree katalogen. Wie. Nu känner man att det är näära tills vår resa, 15 dagar kvar.

Ska nu göra mig iordning inför Kalmar, sedan innan flickorna kommer ska jag sätta mig och kika i katalogen. Wonderfull.


Lön idag.

Godmorgon.

Vaknade vid 8 snåret idag av att det var så ljust i sovrummet. Så jag gick upp strax innan halv nio, då gick det inte att ens försöka somna om.
Kollade sista halvtimmen med VMTV.. sedan satte jag mig här. Pratat lite med Rebecca. Vi ska ju åka in till Kalmar idag, jag, Rebecca, Filippa, Julia och.. Sandra? tror jag det var. Det blir trevligt.

Jag är på lite dåligt humör just nu. Har precis betalat räkningar, inte alls roligt. :( Och denna månaden hade vi räkningar över 5000, buh :( Och så när man få en lön på lite mer än 8000 så känns det tungt när pengarna bara försvinner poff.. man få känna sig rik i ungefär 5 minuter. Buu. Tur att Mattias får pengar nu med.. det är bra, annars vettitusan vad vi hade gjort.

När jag jobbar i sommar ska jag spara, spara & spara. För har vi klarat oss på detta vi lever på nu, kan vi leva på det i sommar (fast lite mer blir det nog). Så jag kan spara, så man har det till ett senare tillfälle när man kanske inte har så mycket pengar.

Nåja, nogpratat om pengar. Jag ska äta frukost nu, sedan sätta igång och diska och städa litegranna.

Dagen är söndag.

Och så var det söndag och riktigt härligt väder, men har jag njutit av det? nepp. För jag har varit sjukt trött hela dagen och en aning (!) dålig sedan gårdagen.
Därför har vi bara legat inne (med täcke, för jag fryser!), ätit god mat och bara myst.

Gårdagen, till början var det inte alls så roligt, gick runt där på stan och glodde, frös!, och det var inte alls så roligt, så jag tänkte att när jag kommer hem ska jag sova.
Men så blev inte fallet, när vi kom hem, så började vi festa på riktigt, det blev att shotta mintu och någon annan sprit. Inte alls så bra kanske. Då blev det liv i benen vill jag tala om. Och Mattias ska vi väl knappt prata om (eftersom jag vet att hans mamma läser min blogg ;) ). Nåja, runt halv elva - elva åkte vi ner till stan.
Där ballade saker och ting ur, som jag inte ens orkar ta upp, men så kan det bli. Men jag kan ju säga som såhär: Jag är chockad, aldrig hade jag trott något sånt och aldrig har jag sett något liknande.

Vi kom hem och så somnade vi runt 3 tiden, vaknade vid halv tio idag och var och handlade med Danne & Jossan. Sedan har vi som sagt inte gjort sådär jätte mycket. Är helt slö idag, bööh. Aldrig mer alkohol, eller åtminstone aldrig mer shotta så många på raken sittandes samtidigt som man dricker cider. Så det så. Men kul var det iallafall. (trots den händelsen).

Tack för igår måste jag ju säga iallafall. Tack tack! :)

Nehe, ska hoppa in i duschen en sväng sen krypa ner i soffan med min älskling. :)

Mattias, jag älskar sig, det finns inga ord för att förklara hur mycket. Det ska vara du och jag, alltid.

Lenhovda

Jag hade ju tänkt att följa med till Flygsfors idag när de höll på med bilen, men så blev icke fallet. Jag tog en tripp till Lenhovda istället, till rebecca. Myyysigt! Vi var till Åseda en sväng och sedan satt vi i solen och snackade. Och så skulle vi spika upp tavlor i sovrummet, jag höll på att dö av skratt. :)
Rebecca är bra, hon får mig alltid att må så bra. :) Jag är glad att vi ses mer ofta nu, känns superbra! Love you!

Nåja, nu blir det ligga i soffan och päsa en stund innan det blir sängen för min del. För imorgon ska jag upp och hoppa vid 06,00. Imorgon ska jag ju nämligen jobba (GUTT; jag har saknat det!). Slutar vid fyra, men ska försöka komma loss vid halv fyra, så man hinner hem och göra sig iordning. Som tur var jobbade jag inte på söndag som jag trodde, gött det.
Så det blir till att släppa loss imorgon (tss säkert).


Godmorgon

Jag vaknade redan vid sju, för det var så j-kla just ute. Men jag steg inte upp förrän kvart i åtta.
Solen skiner redan ute. Strax frukost. Sedan blir det systemet vid 10. Lika bra att åka dit så tidigt som möjligt eftersom det är fredag och löning.

Hejhej

Rosa rosa rosa

Lite rosa är väl aldrig fel? Imorgon fixar jag nog headern.

Nu ska jag lägga mig och läsa.

blöh

Skit samma


Träff

Vid halv elva ska jag träffa min kära fisk. Sen ska vi en sväng till systemet, för Caroline ska handla. Sedan efter det blir det glass i solen. (Fast kan ju hända att vi tar glassen först, så vi slipper bära runt på alkohol).
 
Intressant vetande va?

VIMIL(Vi som mist någon mitt i livet) & SPES(Riksförbundet för Suicidprevention och Efterlevandes Stöd)

Igårkväll, som vanligt innan jag somnade, lyssnade jag på radio, Karlavagnaen (det äger!). Igårkväll var ämnet fritt. Mot slutet ringde det en kvinna som hette Johanna, som inom loppet av 7 månader mist sin bror & sin bästa vän. Hon pratade och jag blev verkligen berörd, hon satt där i telefonen med gråten i halsen och frågade hur hon skulle komma vidare, hur hon skulle kunna gå vidare. Tillsut brast det för henne och hon satt och grät.. och där låt jag i sängen och grät som ett annat vattenfall. Hon skyllde dels sin bästa kompis bortgång mycket på sig själv (han omkom i en motorcykelolycka nu i april). Att han hade ringt och bett henne komma, för han var ledsen, varav hon sa "nej men jag kommer på lördag istället". Därefter kör han ihjäl sig.. och hon tar skuld för detta.
Jag förstår henne - alltså, det är inte hennes fel och hon borde inte/ska inte ta skuld, för det är ödet som avgör. Men jag förstår att hon tar skuld, jag har själv suttit i den sitsen och lagt skuld på mig själv.
Det är svårt att se klart och man tänker alltid "om jag gjort så, om jag gjort si" osv.

Men när tiden går så blir det lite klarare och man inser att hur man ändå gjort så hade detta nog hänt. Men man måste ge det tid. Jag kan än idag tänka "VARFÖR gjorde jag inte så?, hade jag gjort det hade allt blivit så annorlunda", men det kan man inte veta. Men man hoppas nog egentligen att det skulle blivit annorlunda. Man vill lägga lite skuld på sig själv, för att tro att man själv kunde gjort något åt det. Men som sagt, med tiden blir allt klarare, så är det.

När Johanna pratat klart var det bara några minuter innan midnatt (karlavagnen slutar vid midnatt), men de hann ringa in en person till som också varit med om dödsfall. Hon berättade om två hemsidor på internet, som jag aldrig hört talas om, men jag skrev upp de och har nu varit inne på dessa två. Jätte bra sidor för folk som mår dåligt och vill skriva av sig.

Första sidan: http://www.vimil.se/ - Vi som mist någon mitt i livet
Andra sidan: http://www.spes.nu/ - Riksförbundet för Suicidprevention och Efterlevandes Stöd

Man behöver inte skriva, utan man kan helt enkelt bara läsa att det finns fler än du själv som mår dåligt, fler än du som har varit med om liknande saker. Det kan vara en stor tröst och kan vara väldigt skönt att läsa om hur andra beter sig, hur deras sorg se ut.

Tycker absolut att ni ska kika in dessa sidor, trots att ni inte mist någon. Dessa sidor borde alla veta om, tycker jag. Ger ett stort stöd och hjälp.

 

<3

Puss & Kärlek på min guldfisk



Bästa

Jag skrattar lika mycket varje gång. asgarv.


Jobb

För en halvtimme sen ringde chefen från Almen. Så nu är det klart att jag ska börja jobba redan 1 maj :) Hur härligt som helst. Jag är superglad. Sedan är det ju fram till augusti (men man hoppas ju alltid på förlängt!:).

Det var mest det jag ville berätta. Nu kommer Mattias hem en sväng så ska umgås lite med honom innan har far iväg på fiske igen. Hejhej

Hejhej

Jag hann både städa och möblera om innan mattias kom innanför dörren.
Men någon mat hade jag inte fixat, så det fick han styra med.

Sedan pratade jag med mamma en stund, vi bokade tågbiljetterna. Brabra. Och hon skulle betala detta, tack tack. :)
Sen har jag inte gjort något vettigt direkt. Bakat en blåbär/hallon paj, trots att inte john var här. Men det fick gå ändå. Det var rätt gott, fast inte så gott som jag föreställt mig.

Strax ska jag kika på tonårsliv, sedan ballar av stål och sedan misstänkt.. jag har fan inget liv.. gött! :)

20 April

Egentligen borde jag inte sitta här just nu, utan jag skulle verkligen behöva städa lite innan gullet kommer hem.
Måste ta tag i disken åtminstone och kanske möblera om igen (ja jag har ännu inte gjort det!).

Imorgon är det tvätt som gäller, vilket verkligen behövs. Jag förstår inte att vi alltid kan ha så j-vla mycket tvätt, det förstår jag inte. Vi tvättar ändå 1 gång i veckan. Hur mycket kan det blir? Denna vecka (alltså imorgon) kommer det nog bli minst 3 maskiner.. det är inte normalt.

Jag vill hitta ett bra skåp som man kan ha i badrummet. Ett långt litet skåp man hänger på väggen, där i vill jag ha handdukar. Det vore asbra. Då får man mer plats i sovrummet också. För vi har inte så många garderober. Dessutom öppnar katterna upp dörren och klättrar upp och lägger sig bland handdukarna (alltså massa katthår på alla handdukar, inte alls roligt). Denna idén kom jag på igår, så det ska jag kika efter.. när jag fått pengar.. typ i sommar.

Hämtade upp posten förut, räkning på räkning. Kan inte allt vara gratis? pöh. Jag som hade trott att denna månaden skulle bli ett nöje, för jag skulle få en bra lön... men nehe, massa räkningar att betala istället, (varav två räkningar vi inte brukar ha, som ligger på 1000 kr sammanlagt). Aja, det är bara att bita i det sura äpplet och tugga. Vi går ju runt i allafall, det är väll bra det iallafall.

Nåväl, nu var det ju som sagt städningen som skulle ske.. Jippie.

22 Dagar kvar :)

Jag längtar till Kreta!


Dunk dunk

Huvudvärk är så jävla gutt.... not.

Soffan here I come... again

Så enkelt är det

Lördagsförmiddag

& jag har inget och säga helt enkelt.


Lite sådär småkul.

Såg ni grannfejden igår? Läste nyss att de var intresserade av denna lägenheten samtidgt som vi. De hade varit och kikat på den (den polska och gubben, tror jag?). Men hade inte fått köpa den. Det tycker jag är lite småkul.
Tur för grannarna att vi fick köpa den istället :)

Läste detta på http://jonholm.blogg.se/2009/april/16-april-2009-grannfejden.html.


En bekännelse.

Ibland känns det som om jag vill skrika ut allt jag varit med om. Att folk kanske förstår hur jag haft det.
Ibland vill jag bara skrika ut det, slå, sparka. Så att ni förstår. På något sätt känns det som om det är så jag måste förklara, skrika.

Jag har många kvällar / Nnätter funderat på att skriva ner allt. Jag tänker att jag sitter vid datorn och skriver ner allt. Det är lättast att förmedla sig på kvällarna / nätterna. Jag vet inte varför.
Men jag somnar och jag hinner aldrig skriva ut alla mina tankar.. och så ligger man där nästa natt igen.. med samma tankar. Jag skulle nog vilja skriva en bok, fast jag tror ingen skulle vilja läsa den, men ändå. Det hade nog känts bra att komma ut med så mycket information, med så mycket händelser som präglat min ungdom (?).

Jag vet egentligen att detta är en bagatell, det finns folk som har haft det sämre, mått sämre osv, jag vet det. Men detta är något jag varit med om, något som satt sina spår i mig. Jag kan inte längre lita på så många människor, jag kan inte öppna mig. Jag vill heller inte visa mig sårbar och att folk ska tycka synd om mig. Det är inte det jag är ute efter, utan att få berätta min story, så folk kan få en uppfattning hur jag haft det.

Jag har under 2½ år levt med en alkolist. Min pappa var alkolist. jepp. så är det.
Fast jag antar att han haft problemen längre än så, eller det vet jag. Men jag flyttade till honom i åttan (p.g.a mamma flyttade upp till Motala). Redan då hade han problem, men gick då på antabus (ett av kraven för att jag skulle få bo där).. men jag kan ju inte påstå att det gick så bra.. redan första kvällen låg han avdankad i soffan. Jag var arg och rädd.. men ville inte tala om detta för mamma eftersom jag inte ville flytta till motala.

Men efter denna första händelse så började han med antabus på riktigt, då var det riktigt roligt och mysigt att bo där. Men inga är lyckliga föralltid, utan efter han hållt uppe i 6 månader föll han dit igen. Jag minns att  han sa "nu har jag hållt mig ifrån alkoholen i 6 månader", på kvällen kom första starkölen, som slutade i att han låg avdankad på köksgolvet, med kyckling i ugnen på högsta värme. Jag kokade av ilska, men även denna gång avslöjade jag ingenting för mamma.
(Att nämnas bör också att min storebror bodde där också). Det var här de riktiga problemen började, nu slutade han med antabusen och drack vid varje tillfälle som gavs. Han jobbade skift, jobbade 6 dagar (2förmiddagar, 2 eftermiddag, 2 nätter), ledig 6 dagar. Dessa 6 lediga dagar var det öl/sprit varje dag (stockhom starköl). Tillslut gick det även så långt att det blev under jobbarveckan också. När han kom hem efter förmiddagsjobbet så drack han.. 
Innan han började jobba på eftermiddagen så tog han sig ett par öl och sov en stund innan han åkte till jobbet.. och sedan när han kom hem.
När han jobbade nätterna så drack han på dagen.. sov ett par timmar innan han skulle iväg och jobba. (men visst, han drack inte varje dag, det vill jag inte påstå, men av 7 dagar blev det nog minst 5)

Tillslut var det ju inte bara alkoholen som påverkade honom, utan efter ett tag började även haschet komma till rätta i vår lägenhet. Det kändes som det fanns överallt. Jag vet att det röktes inne på toaletten och dracks öl /sprit, vad man nu fick tag på. Det var inte bara en engångsförteelser, utan detta skedde varje dag numer. 

Inte nog med att jag fick leva med detta, gå till skolan och inte yttra ett ord (jag ville till varje pris inte flytta upp till Motala). Försöka vara som vanligt i skolan, skratta och sätta på sig en annan mask helt enkelt, för det var så enkelt. När man kom till skolan var det en annan som kom dit, det var inte samma person som därhemma levde under konstant rädsla, funderingar osv. 
Och på toppen på moset så hade han ju aldrig pengar, eller visst, han hade pengar, han tjänade bra och brukade alltid få en bra lön. Men eftersom han slutade betala räkningar, så växte högen med räkningar, kronofogden knackade på dörren. Pengarna han hade kvar, gick till hyra och öl/sprit. 100 kr till mat... 100 kr, för 3 personer på 1 månad.
Telefonen stängdes av, likaså internet, men elen hade vi iallafall kvar.

Här satt man i en jävligt otäck sits, i en lägenhet där ens pappa (okej han är inte min biologiska pappa, men ändå den jag är uppväxt med och sett som min pappa) drack, rökte på och utan någon mat.
Visst att när man gick i skolan så gick det ju ann, man åt där (alltså 1 mål om dagen). Men helgerna var rätt jobbiga, det kunde bli så att man bara åt ett torrt knäckebröd på 1 dag. Förvisso umgicks jag väldigt mycket med en person under denna tiden och jag åt ofta där.
Men trots att detta pågick ville jag inte berätta för mamma, men jag antar att hon förstod till vissdel hur det var. Men jag tror aldrig hon förstått hur allvarligt det var.

Som tur väl var att han nästan aldrig blev aggresiv när han drack, utan det var mest somna på soffan/golvet som gällde.
 Han höjde näven en gång, men jag hann låsa in mig på mitt rum, detta efter jag skrikit åt honom då han druckit upp min jordgubbssprit.

Det var i slutet av ettan som jag fick min första egna lägenhet. Jag älskade det. Nu skulle jag äntligen slippa hans drickande, för mig kunde han lika gärna supa ihjäl sig, jag vet.. det är hemskt att säga så och ännu hemskare att verkligen tänka det. Men för mig spela det kvitta typ. För jag orkade inte bry mig, för nu var jag fri, kunde göra vad jag ville, våga ta hem vänner. Men nu såhär i efterhand så ville jag ju egentligen inte att han skulle göra det, han var min pappa. Han som funnits där sedan man var liten och trots att allt detta så älskade jag honom ändå.

Han fick för mycket problem, så han har nu flyttat till Norge och lever väl ett bra liv där borta. Hör inte av honom så ofta. Men jag vet att han bor tillsammans med en tjej/kvinna.. och det går väl rätt så bra iallafall..

Kan ni egentligen förstå att det var ingen i skolan som märkte något? ingen lärare osv.. Förvisso är jag väll glad för det. Men att ha det såhär hemma i över 2 år och ingen märker något, då måste man ju vara en jävligt bra skådespelare.
Det är inte många av mina vänner som vet om att jag faktiskt haft det så tufft som jag har haft. Och detta ger bara en liten bild av det.. det hände så mycket mer, så himla mycket mer. Men jag har bearbetat detta, så jag kan nu prata "öppet" om det. Fast det är ju inte så att jag berättar det för vem som helst, utan det är mer om man kommer in på det genom något samtalsämne eller dylikt. Men jag kan iallafall prata om det nu.

Det är inte mitt fel att det blev så, jag ska inte skämmas. Det gjorde jag förr, jag skämdes som fan som hade en pappa som drack så mycket. Varför just jag? tänkte jag ofta, men jag vet nu att det kvittar.. det kan vara vem som helst som har ett sånt helveta hemma. Det kan vara din bästa vän, det kan vara någon i din klass, någon i ditt lag. Överallt finns detta, men människorna som lever under detta är bra skådespelare, för de skämms. Så är det. Vi skämms..

Nu är det inte så att jag vill ha massa ""åh vad synd det är om dig"-tjaffs, utan jag kände bara att jag ville skriva min story, har velat göra det så många gånger, men aldrig riktigt vågat.. jag har inte direkt velat hänga ut honom på det sättet.. men jag mår bättre av att få det sagt. Så nu är sagt.

Surt

Är det inte typiskt?

Jag cyklade ner till coop och hämtade ut min bok samt handlade lite nödvändigheter, hittade en ny loka som jag inte smakat, så tog en sådan också. Cyklar hem och är astörstig och längtar verkligen efter lokan, det liksom vattnas i munnen på mig. Jag kommer hem, sliter upp varorna ur påserna och inser att jag glömt lokan. Den står kvar på coop. Är det inte typiskt? Jag är jätte sur på mig själv, så jag straffar mig genom att INTE dricka, trots att jag är törstig, jag får väl skylla mig själv. haha! :)

Nåväl, ska snart diska och sedan göra någon lunch till mig, det blir nog en majskolv, för det är gott. :)

p.s i lördags hade jag öronhängen på mig, efter jag tagit av de (hade på mig de i drygt 8 timmar) så var ena örat rött brevid hålet. Det blev rödare för varje dag och igår så såg jag att det blivit ett sår som varar, najs. Det är dock inte så stort, men ändå, Äckligt. Jag ska aldrig mer ha öronhängen om det inte är äkta guld/silver. Så det så. d.s

16 April.

Godmorgon.

Ska alldels strax sätta mig och äta lite frukost. Sedan blir det att fara ner till stan, hämta ut boken och sedan handla lite mjölk. När jag kommer hem väntar disken så snällt på mig och sedan plocka iordning lite här och var. Vad jag hatar att vara hemma själv... då måste man göra så tråkiga sysslor hela tiden.. blä. 

Nåja, vaknade runt nio tiden imorse att det plingade på dörren (trodde jag), så jag gick försiktigt upp och kikade ut genom kikhålet, men stod ingen där, så förstod då att det bara var jag som hade drömt, haha. 
Sen höll Gunvald på att pipa, så jag var tvungen att tömma kattlådan (han piper alltid om han tycker att den behövs tömmas, duktig!). Och nu sitter jag då här och ska som sagt ta mig lite kräm alldels strax.

Det känns som om jag och Mattias knappt har setts på de senaste dagarna. Han har varit på sitt "vuxendagis" och sedan varit iväg på annat håll efter det. Så vi har mest setts på kvällarna och då lägger han sig nästan direkt han kommer hem. 
Aja, så är det iallafall. Men idag ska han inte få gå någonstans utan ikväll är han min! ;)
Fast John ska komma hit också, men det gör inget, för jag bjöd hit john igår, för jag ska baka blåbär/hallon paj idag, för jag måste bli av med lite sånt ur frysen. 

Nehe, kräm var det.  

P.s om vi hade fått den där resan som vi beställde första gången, hade vi åkt nu. shiiit. d.s

15 April igen

Det blev inget cykla ner till stan och hämta ut boken. Marianne ringde runt halv tolv och undrade om jag ville följa med in till Kalmar. Så det gjorde jag. Jag, Jessica & marainne strosade runt på stan i ett par timmar, sedan åkte vi ut till Ikea och gick en sväng och sist förbi skammelstorp. Var hemma vid halv sju och känner mig helt slut. Men får inte sova än på ett tag, för just nu är det fråga olle och vid halv elva börjar AA som jag missade igår (som vanligt p.g.a DH).
Så jag kommer nog inte komma i säng förens halv tolv ikväll, men har ju inget planerat för morgondagen ändå.

Imorgon måste jag iallafall ner på stan och hämta ut boken samt handla lite mjölk, sedan blir det väl att möblera om som jag inte hann göra idag.

Nåja, nu börjar fråga olle igen.

15 April

Godmorgon.

Idag vaknade jag upp bra mycket tidigare än igår. Härligt att komma upp i tid, även om man inte gör sådär jätte mycket, men det känns bra ändå.
Solen lyser ute, så förhoppningsvis blir det fint väder här idag.

Sitter och väntar på att mina ägg ska bli klara, så jag kan käka frulle. Efter det ska jag hoppa in i duschen och sedan hoppa på hojen och cykla ner till stan (coop), för att hämta ut en j-vla bok , fuck it. Sedan hem och städa och greja lite.. eller något.

Hejhej


14 April.

Godmorgon.

Idag sov jag alldels för länge. Men det kan ju faktiskt bero på att jag inte somnade förens två inatt (fråga mig inte varför, jag bara vände och vred på mig).
Ska om en liten stund äta lite frukost, är hungrig. Efter det ska jag fixa iordning mig och cykla ner till stan, ska in på banken och lösa in en check och sedan in till lindex en vända.

När jag kommer hem ska jag ta itu med lägenheten, den behöver städas litegrann tycker jag allt. Ska även försöka hinna med (orka!) möblera om igen, för det blev inge bra som vi har det nu. Så ska försöka hinna med det också. Vi får se vad orken säger. Och så måste jag ju laga mat tills mattias kommer hem, idag blir det korvstroganoff och ris, gott.

Nehe, nu blir det frukost.

Solsol och värme.

Härligt väder ute idag. Så vi ska om en liten stund inviga elgrillen för i år. Vi ska tillaga hemmalagade hamburgare med rotfrukter i ugn, gott! Vi var på kvantum förut och handlade litegrann och vi hittade ett rätt så fint utebord med stolar, vi får se hur det blir med det, ska kika lite jysk också.

Har dessutom rensat i kyl&frys, det är lite sådär småäcklig, sill från 2008, haha. Nåja, nu är det slängt, och frysen har jag omorganiserat lite, allt låg bara huller om buller, visste ju fan inte vad något låg, så nu ligger allt fint och prydligt, kött för sig, wook för sig, kyckling för sig osv. Så nu vet ni det! ;)

Nehe, ska ta mig ett glas cider nu (alkoholfri) och hjälpa pälsk med maten.

OM EN MÅNAD ÄR VI PÅ GREKLAND!

Lite om helgen

Söndagkväll, och jag har precis kikat på så ska det låta (repris).

Fredagen började med ett glas cider och slutade i sängen vid 03,00 med vin, cider och drinkar i magen. Fhilippa & john kom upp och vi spelade lite spel och shotade och drack litegrann. Det roligaste var när mattias tog av sig till underkläder och smörjde in sig med hudlotion, vi fick ont i magen alla tre och tårarna bara sprutade på oss.
Efter ett tag gick vi till grannen som tydligen hade fest, dit kom även Jessica. Hon och jag spang ner i tvättstugen och hämtade tvätten, sedan upp på festen igen och snackade, trevligt :)

På lördagen vaknade jag upp med betongkeps klockan halv åtta och kunde inte somna om. Så jag gick upp, drack ett par glas vatten och la mig i soffan och kollade på tv. Somnade sedan efter en stund och vaknade upp klockan 10. Vi låg i soffan fram tills två, då vi körde och hämtade Jessica hos Rasmus och sen vidare mot orrefors där det bjöds på påskmat (GOTT!). Och så fick vi påskägg och pengar som vi givetvis la i resekassan! :) Nu börjar det fyllas på där, känns härligt att man kan känna att man inte behöver tänka så mycket när man väl är i grekland. :)
Nåja, efter maten gick vi och fiskade lite (ungefär 5 minuter). När vi for hem hämtade vi upp både Madde och sedan Marcus.

På kvällen drack Mattias & Marcus öl och jag var trött. Sedan drog de iväg runt elva - halv tolv och jag gick och la mig. (och jag somnade, fan vad duktig jag är:). Hemtågandes kom det runt tre tiden och fnittrade lite som småflickor, haha.
Men jag sov rätt gutt så jag hörde nästintill bara att de kom hem och att de satte sig och pratade. Mattias kom väl och la sig vid fyra snåret.

Idag var jag pigg som en lärka medans grabbarna var mer dävna. Men de gick iallafall och handlade lite påskmat (för de var sugna på de) så då tillagade vi prinskorv, köttbullar, kroppkakor, ägg & sill. Det var rätt gott, fast jag må säga at det var godare igår. ;)
Runt tre tiden gick jag & Mattias ner till ljunghaga där det vankades brännboll. Och solen lyste härligt så det var nice. Det spelades ett par timmar (eller åtminstone 1-2 timmar) sedan bar det av hemmåt.

Väl hemma igen kikade vi på pearl habor (fan jag lipar ALLTID till den filmen, buuh) och sedan herren på täppan. Träffade även Linnea en sväng som var här och lämnade min tröja och min laddare som varit hemma hos Annika sen 20-årsfesten. Vi bestämde att vi skulle ses nästa helg när hon kommer ner hit igen (för jag orkade inte umgås med henne idag;).

Imorgon ska jag träffa Caroline en runda, förhoppningsvis blir det fint väder imorgon med så vi kanske kan ta en promenix och njuta av härligt väder, för sånt gillas :) Sedan vet jag inte riktigt vad som händer, men det är sånt som märks. :)

Förresten idag är det precis 1 månad kvar tills vi åker till Kreta. Vid denna tidpunkten om 1 månad så har vi varit i grekland i 30 minuter. Hur nice är inte det? åh jag längtar! :)

Nehe, nu har jag skrivit alldels för mycket, så hejsvejs!

Lite onödigt vetande

Godkväll. Har precis duschat, så sitter just nu här i morgonrocken. Kollar på Eva & Adam, jag har faktiskt aldrig sett den filmen, tro det eller ej. Den var rätt rolig, har iallafall fått mig ett par skratt, vilket ibland kan behövas.

Jobbade idag, det gick smidigt och fort. När jag kommit hem upptäckte jag att jag glömt väskan på jobbet, så det var bara att pallra sig dit. Sedan åkte vi och handlade, behövde bara lite smågrejer, sen när vi kom till kvantum, överbefolkat. Kom på att det är ju skärtorsdagen, inte undra på att det var mycket folk. Glömde köpa kattsand, så måste upp och köpa det imorgon. Egentligen hade vi behövt det idag, för kattlådan behöver tömmas, men får vänta tills imorgon (för er som ville veta denna intressanta informationen alltså;).

När vi ändå var på språng sprang jag in på systemet och handlade lite öl, cider & lite vin. Så imorgon ska vi nog smutta på detta, gott. Helgalkolism here i come (pfft). Det är kul att gå på systemet, man känner sig vuxen, gör man inte det? (: haha.

Imorgon ska vi förmodligen hjälpa Mattias mormor att flytta, eller iallafall Mattias, vet inte om jag får stanna kvar hemma och dona med saker här hemma, Har ju även tvättid vid fyra, som jag MÅSTE komma ihåg. För jag har inga underkläder.. eller jo det har jag, men inga sköna. Då kan ni förstå att det var länge sedan jag tvättade. (också sådär intressant vetande för omvärlden).

På lördag ska vi iallafall till orrefors och äta påskmat, jag är assugen på sill (??), så det hoppas jag finns på påskbordet.  ;)

Nehe, ska borsta ut mitt hår sedan krypa ner i soffan igen, för snart börjar väl filmen igen.

:)

http://jeflacitypojk.bilddagboken.se/p/main.html?#9 - bild från 9/4.
Det är sånt som får ens vardag att gå runt. Små spontana fina saker. :) Kärlek


Hockey

Hockeyn är i full gång här hemma, men jag är inte så intresserad. Men jag får väl vara glad ändå och sätta mig i soffan och skrika när pucken närmar sig målet, bara för att.

Troligtvis är resan till arlanda klar. Förmodligen kör vi upp till mamma och så kör hon oss vidare till Arlanda. Hem åker vi iallafall med tåg till Hallsberg eller Motala, sedan kör vi från Motala och hem till lilla Nybro. Det känns bra att det är klippat nu. Har precis kikat på taxfreesidan och är lite sugen på att beställa olika saker, men vi får se sen, man kunde ändå inte beställa förens tidigast 17/4. Vi får helt enkelt se om vi tycker vi har pengar till det. Nåja, det återstår och se. Guu vad jag längtar! :) 34 dagar kvar :)

Förresten, jag har jätte ont i halsen, vilket inte alls känns bra :( jag vill inte bli sjuk. Så jag ska kurera med te och halstabletter, det blir min drog ett tag framöver, inte mig emot.

Nehe, ska krypa ner i soffan nu och kika på slutspelet heja HV (eller något?)


Flyg eller tåg?

Sitter och kikar lite på alternativ upp till Arlanda den 12 Maj. Antingen flyg eller tåg.
Det är billigare att ta flyget från kalmar till arlanda än att ta tåget. Ska man vara snål?
Men tar vi flyget är vi där redan vid 10,25 och vårat flyg till Kreta går 17,40. Känns lite väl tidigt.. och framför allt segt att gå runt och glo där i flera timmar? Finns det något och göra där? eller går man igenom allt på någon timme?

Tar vi tåg så kostar det ett par 100 lappar extra och då kan vi ju bestämma lite när vi är där. Men man ska ju försöka ta ett tåg med goood marginal eftersom tågen (SJ) kan krångla så förbannat mycket. Men att vara där runt halv ett, är det lagom? eller halv två? Men som sagt då kostar det mellan 3-500 kr extra (mot flyget).

Jag skulle tycka det var skönt att få flyga dit, får då slipper man byten och allt som kan krångla och så får jag känna av att flyga litegrann, kanske jag inte är såå himla rädd sen när vi ska sitta i flyget i ca 4 timmar till Kreta.
Vad tycker ni låter rimligast? Flyga eller tåg?

Hemresan blir det hur som haver tåg. Eftersom vi landar i Sverige runt 03,00 så går det första tåget vid 05,30 om jag inte minns fel.. och flyget vid 09,30 eller något sånt. Därför har vi (jag) redan bestämt att tåget blir det hem iallafall. Så det ska jag boka också.

Nåja, ska ringa mamma och dividera lite.. :)


Regn i luften

Det ser ut som om det ska börja regna när som helst. Så idag blir det en riktig slappdag, ska bara diska. Sedan blir det film i soffan. Har sovit riktigt skönt inatt. Har börjat somna innan tolv nu och oftast vaknar jag runt halv nio. Men idag låg jag kvar och somnade om till klockan slog kvart i tio.
Men ibland får man ligga så länge.

Imorgon är det jobb som gäller 7-15. Men det går bra. Sen vet jag inte riktigt när jag ska jobba nästa gång, men det blir nog snart igen. Om inte annat blir det ju i slutet av april/början av maj. Har inte jobbat på typ 1 vecka nu, börja sakna det litegranna. (: Vilken tur att jag ska dit imorgon då, eller hur? :)

Nåja, ska ta på mig lite kläder och bädda sängen sen diska. Vi hörs.

Fryser

Brr, fan jag fryser. Håller jag på att bli sjuk? Förhoppningsvis inte.

Har idag hunnit med att sätta upp nya gardiner, diskat, duschat, kikat på tv, ätit och läst en skvallertidning.
Nu slutar snart mattias på vuxendagiset, så han är väl hemma om en halvtimme ungefär. Ikväll ska killarna kika på hockey, så jag får väl nöja mig med det jag med.

Nehe, om man skulle ta och fortsätta kolla på tv tills pluttis kommer hem. Nicenice.

9 år

Idag är det 9 år sedan min moster hastigt gick bort från oss.
Det känns som igår telefonen ringde och mamma sa "Stina är död" och jag cyklade till skolan. Bröt ihop uppe hos Rebecka. Det känns fan som igår. Gah..


All I want
All I need
Is to make you breathe
All that I want
All that I need
Is to make you breathe



Frukost

Godmorgon.

Har varit vaken i lite mer än 1½  timme nu. Nu känner jag att jag börjar bli hungrig, därför ska jag alldels strax avnjuta lite te och smörgås.
Sedan idag händer det väl inte så mycket, ska få upp de nya gardinerna.. ja det är väl det som står på schemat idag.

Nehe, frukosten väntar.

Godnatt

Städningen blev bra. Fast Mattias gillade inte möbleringen, men vi skulle ge det 1 vecka. Men jag är inte så förtjust jag heller längre. Men nåja 1 vecka får det, annars ställer vi tillbaka det som det var innan.
Min snälla mamma satte in pengar till mig förut (påskägg) så jag köpte mig lite nya gardiner som jag ska sätta upp imorgon och så lite tulpaner och några andra blommor.

Jag är rätt så trött, så ska snart ta och krypa i säng. Men är så j-vla törstig, redan druckit 2 glas jucie och 2 glas vatten och är fortfarande astörstig. Jobbigt! Får väl ställa mig i duschen i iskallt vatten och bara svälja massa vatten ;)

Imorgon har jag nog bilen, undra om man ska göra något roligt åt det. :P Nja, troligtvis inte. Är sugen på nypressad apelsinjucie, men har inte apelsiner hemma, så funderar på att fara ner till stan imorgonbitti och handla det. Men jag tror att jag i kommer strunta i det ändå, haha. Nåja. Förresten, som ni vet har jag städat idag och vänt fan hela lägenheten uppochner.. Men ingen cykelnyckel har jag hittat.. och inte dvd-dosan heller som varit borta några månader. Lustigt?

Nåja, nu är det nog sängen som lockar. Tjo!

Pust

Snart färdig! Eller jag har endel kvar, men det går rätt fort.
- Toaletten
- Hallen
- Dammsuga
- Tvätta golven
- bädda rent i sängen

Så nu har jag putsat alla fönster, plockat iordning, möblerat (till denna möbleringen behöver vi ett nytt mindre bord och en längra antennsladd till tv:n, nu går sladden tvärs över golvet typ, inte snyggt), tömt kattlådan, diskat, dammat.

Undra vad mattias tycker om den nya möbleringen? Hm, han kommer vilja att vi tar tillbaka det som det var. Men jag tyckte det blev rätt så fint nu, om man bara får ett nytt mindre bord, Marianne hade ju ett litet soffbord, så vi får väl kanske ta det då? för det passar nu. Nåja, vi får se vad herren säger.

Nehe, måste laga mig någon mat, har inte ätit än idag. :O

p.s hur mycket leksaker har katterna egentligen? har hittat hur mycket som helst, minst 10 studsbollar, haha. d.s

Städning på schemat

Nåja, solen lyser rätt gutt ute ändå. Men jag ska ändå göra det här med att vårstäda. Så blir man stolt sen när man märker att man klarade det. Fast jag är inte alls lika sugen på att som jag var igårkväll. Men det ska nog gå ändå.
Dessutom, om jag har orken, ska jag möblera om lite. Vända på tv:n och soffan. Vet inte om det blir bra, men man kan ju alltid testa. Och om det är någon som har en fin tv-möbel (helst med vitrinskåp) som ni vill ge bort alt sälja så hör av dig, för det vill jag ha.
 
Nehe, nu ska jag på med städkläderna och påbörja ett X antal timmars städning. Det ser vi framemot, eller hur?

Cykelnyckel

Varit i orrefors hela dagen. Imorgon ska mattias till emmaboda, till det där miljöhuset, typ aktivering för arbetslösa, så där ska han tillbringa dagarna de närmsta veckorna 8-16. Fan vad jag kommer ha kul här hemma.. inte. Och ingen bil kommer jag ha heller, så kan ju inte göra någon såndär spontan resa till Rebecca heller (eller någon annanstans heller för den delen). Åh vad jag önskar att jag kunde hitta min cykelnyckel så att jag åtminstone kan ta mig ner till stan. (ja det går ju att gå, men gillar att cykla). Imorgon ska jag leta som fan efter nyckeln.. och så ska jag storstäda så att det blir riktigt vårfint här.

Hejsvejs

Orrefors

Idag ska vi ner till Orrefors en sväng. Så jag ska hoppa in i duschen nu.
Igår gick vi och la oss vid halv elva och vaknade idag vid lite över nio, snacka om utvilad.

Jag känner inge glädje i att skriva, vi får se när den återvänder.

Sol

Jätte härligt väder. Därför ska jag ta vara på det.


Ajaj

När jag hackade lök förut så skar jag bort en flik hud från mitt pekfinger, det gör apont :(

Bilder från 20-årsfesten

Nu ligger bilder ute från min & linneas 20-årsfest på min bilddagbok. Kika in där

Sol sol sol!

Egentligen är det verkligen skam att sitta inne nu när det är sååå fint väder. Men efter att ha sprungit en hel dag i dåliga(!!) skor så har jag så fruktansvärt ont i fötter och rygg :( men ska ta och sätta mig ute på balkongen (fast jag hade gjort fan allt för att vi skulle haft eftermiddagssol istället för morgonsol).
Dagen har fan gått sakta idag,men det är bara för att jag velat hem.

Det blir en lugn och mysig helg. Imorgon firar jag och älsk 2½ år, så vi ska äta lite räkor och dricka lite vin (köpte de när jag var i växjö igår). Ska se om jag hittar något gott recept med räkor, har ni något?
Ikväll blir det också rätt lungt, ska ta mig en drink och njuta av vädret tror jag iallafall och så ska jag försöka få med mattias på en promenad när han kommer hem.

Nåja, nu ska jag slå mig till ro ute på balkongen, som förövrigt påminner mig om att jag måste köpa nya stolar ut dit!. Hejsvejs!

Hoho

Godkväll.

Guud jag är helt slut i huvudet. Ska nog bara duscha en lägga mig i sova. Ska dessutom jobba imorgon. Poolen ringde förut idag, så jobbar mellan 7-14 imorgon.

Dagen har varit superhärlig. Körde till Lenhovda runt kvart i tolv tiden, var där halv ett. Vi snackade i timtal jag och min bästa vän! Gick till Ica och köpte glass, Gick en promenad och hälsade på svanarna. Sedan när pontus kom hem åkte vi till Växjö för de skulle handla lite. Och så åkte jag hem runt sju tiden. Men tack älskade vän! Du är bäst!!

Påvägen hem så hade jag asbra musik (aa ni vet min musiksmak, yeah), hög volym, bas på, och nästan skrek (sjöng) för allt jag var värd. Något skoj måste man ju göra på denna tråkiga väg. Det var tur att ingen hörde mig kan jag säga. När min stämma sjöng "fångad av en stormvind" så kände jag själv "fan jenny lägg ner!" haha! :)

Körde förbi hällebergas infart, var påväg att svänga in och hälsa på Johan. Men struntade i det. Ska åka någon annan dag och ha med mig lite blommor och sätta på hans grav. Så det ska jag nog kanske göra på söndag. Vi får se.

Nåja, nu ska jag in i duschen. Tjo!


Lenhovda!

Alldels strax ska jag åka iväg till lenhovda för att hälsa på Rebecca! :) Niice!

Godnatt

Nehe, jag tror det blir sängen nu, för jag är rätt trött. Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer. Mattias skulle väl troligtvis till flygsfors igen och hjälpa till med veden (?). Så antingen följer jag med dit och glor, eller sitter jag hemma och glor. Valet är inte lätt hörreni. Men jag följer nog med, för då kan vi ta med bilen och så efter allt är klart kan vi köra förbi Gustav Abelsväg och säga hej. För det var ett tag sedan. Dessutom skulle vi kunna utnyttja deras skrivare och skriva ut biljetterna till resan. Aja, vi får se. men så vill jag att min dag ska se ut imorgon iallafall.

Hur som haver, nu blir det sängen. Godnatt.


Hallå

Det är super fint väder ute. Dock sitter jag inne och ska strax sätta igång med maten. Idag är jag själv, så då ska jag göra lite köttfärsås och spagetti. Det ska bli gott, väntar bara på att köttfärsen ska bli tinad.
Sen ska jag städa litegranna, har redan börjat, men fan vad det är tråkigt. Och det är tråkigt att vara hemma själv och allt är tråkigt. Någon som vill följa med ut på promenix sen? :)

Nåja, ska dricka lite loka, sedan kika igenom lite bloggar, sen blir det väl städ igen.


RSS 2.0