2009&2010

Gott nytt år kära vänner!

Året var 2009

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Åkt utomlands utan förälder ;)
2. Höll du några av dina nyårslöften? Nej - som vanligt ;)
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ne, men nästa år kommer två stycken bli att ;)
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Danmark, Tyskland, Grekland
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Ett fast jobb helt klart.. och så andra saker som man kan skaffa om man har ett fast jobb :)
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Inget tydligen, eftersom jag inte kommer på något ;)
8. Vad var din största framgång 2009? Jobbat mycket.
9. Största misstaget? Har nog inte gjort något misstag direk ;)
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Nja, lite förkylningar och så.
11. Bästa köpet? Resan till Kreta (okej, fick presentkort på det, men ändå)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Ja, räkningar blir det nog ;)
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Förlängning på jobbet :)
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Forever
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Hmm, var ungefär samma.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Sparat!!
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Vet inte riktigt..
18. Hur tillbringade du julen? I Nybro hos Mattias mormor.
19. Blev du kär i år? Nepp, har varit kär i över 3 år ;)
20. Favoritprogram på TV? Grey's, DH :)
21. Bästa boken du läste i år? Åh vet inte, har läst många bra!
22. Största musikaliska upptäckten? Inget?
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? En ny mobil & presentkort på 5000 hos ving, så vi kunde åka utomlands :)
25. Något du önskade dig men inte fick? Nepp
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Kommer inte ihåg? Men vi hade iallafall födelsedagsfest, men det var inte på min födelsedag:)
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Jodå, det finns det.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Som vanligt..
29. Vad fick dig att må bra? Mattias
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Alltså Adam Brody är ju inte heeelt fel ;)
31. Vem saknade du? Måånga
32. De bästa nya människorna du träffade? Har faktiskt inte träffat så många nya personer..


Allt möjligt

Godkväll!

Började dagen med att kliva upp ur sängen alldels för tidigt. 05,40 ringde klockan, det var bara att slänga av sig täcket, frysa lite och så stiga upp. Kan säga att jag var/är helt slutkörd idag. Så om en liten stund blir det bingen.
Hur som haver, jag jobbade fram till klockan 14, men tiden på jobbet var så dryg, men jag kan inte riktigt förstå varför?
Efter jobbet så åkte vi in till Kalmar, fick pärlan påklistrad (ska ta en bild på ringen snart och visa), funderade på att ta hem en i mindre storlek så jag kan ha ringen på ringfingret istället, men äh struntade i det.
Kikade lite i affärerna, fick med mig en påse från HM hem.
Var sedan inne på citygross och shoppade loss lite, så nu har vi mat i frys&kyl igen.

Väl här hemma har vi käkat och kollat på tv. Ska strax hoppa in i duschen, sen läsa lite innan jag somnar in för natten. Imorgon blir det städ hela långa dagen kan jag tänka mig. På kvällen blir det troligtvis bingolotto.. får se om vi ska spela med Danne & Jossan eller om det bara blir jag & Mattias.

Nyår har vi inte bestämt något om ännu, känns sådär. Vi har pratat lite om att åka till Skammelstorp om Marianne & Esa ska dit, men vi får se. Har inte direkt sugen på värsta festen heller. Är bjudna på en nyårsfest, men tror vi stuntar i det. Hade ju tänkt att vara med John och Linnea, men hon ska jobba dygn i linköping så hon är inte hemma. Så vi får se vad vi hittar på, jag är iallafall ledig tills lördag 2/1-10 ;) haha .

Helt sjukt egentligen att det redan är nytt år. Var ju inte länge sen vi firade in 2009, som nu är på sluttampen. Detta år har varit bra och det har gått väldigt fort.. läskigt fort, jag hänger inte med riktigt..

En jul

Såhär är det att vår dator har gått i konkurs. Den vägrar starta. Därför har vi den gamle, som är gammal och seg och tar ungefär 100 år att göra något. Just därför har jag inte uppdaterat något.

Julen i sig har varit mysig. Julafton firade vi i Nybro hos Mattias mormor. God mat och många fina julklappar, tack! Är nöjd med precis allt jag fick, min morgonrock var bland det bästa, såå skön och mysig. :)
Av Mattias fick jag en ring, jätte fin. Men den gick dock sönder efter 5 minuter? Skit. Så någon dag nästa vecka ska vi in och byta den, så dåligt att det inte är bättre kvalité när man betalar mycket för det.

Nåja, igår var det utgång. Skulle in till Sandra, väl där upptäckte vi den gigantiska kön och begav oss vidare mot "the rock" typ världens sämsta pub.. bara massa hårdrocksmusik och hårdrockare, inte vår stil riktigt, vad fan gjorde vi där? Så jag och Jessica begav oss mot Palace för att se om det var något att ha där. Svindyrt och inte så roligt faktiskt, men nåja fick funka. Gick sen vidare mot Sandra för att möta upp Jessicas kompisar innan Linnea kom för att hämta oss. Ångrar som fan att vi inte ställde oss i den där jävla kön och kom in...

Imorgon ska vi åka till Motala en sväng för att hälsa på. Mormor & morfar är ju hos mamma, så det blir trevligt, sist jag träffade dom var ju på min student, alltså var det rätt så länge sen.

Så nu har jag uppdaterat lite, får se när jag återkommer nästa gång.

Ängel ♥

Idag skulle min älskade moster fyllt 43 år ♥ Grattis!

Tänk att det är 9 år sedan..

I miss you..

 ♥


Jobb och snö

och så snöööar det igen.
Men det är mysigt, dock inte så roligt kanske när man ska ut och jobba. Men det får la gå.
Igår hände något mindre roligt när jag var ute hos en farbror, min jacka gick sönder. Gick inte att stänga den. Så nu har jag ingen vinterjacka! Jippie, det är ju bra att det händer just nu när det är -7 grader ute.
Jag får ta Mattias smutsiga jacka, men något lite varmare måste jag ju ha.

Idag börjar jag inte förens vid halv ett, super skönt faktiskt. Tar ju en stund att bli "kry" från morgonen. Är alltid som sämst när man vaknar, huvudet dunkar, näsan är täppt som FAN. Halsen är torr och hostig. Så tar ju ungefär 1½ timme att bli bra igen. Det blir jobbigt imorgon när man går upp vid 06.

Nehe, nu ska jag äta lite frukost och sen göra mig iordning.


Vinterland

18 December 2009

Hej vinterlandet.
Ligger snön kvar även hos er? Här ligger det som ett vitt täcke över marken.
Väldigt tjusigt och så är det så ljus, det är man ju knappast van vid.


Själv så är jag fortfarande förkyld, näsan rinner konstant och när jag nyser kommer det ut flera liter snor. Okej, jag överdriver kanske, men ändå. Hur mycket snor kan en näsa få plats med? hehe.
Men det går väll över tills jag gifter mig - som man brukar säga.


Idag blir det jobb och det ska faktiskt bli roligt! Har inte varit där på 1 vecka.
Fast det har förmodligen inte hänt sådär jätte mycket, men ska ändå bli roligt att gå dit idag.
Jobbar mellan 16-21 så det är inte så jätte länge, det klarar jag nog av. Hoppas jag kan vara inne, så jag slipper ut i kylan när jag är så förkyld. Aja vi får se.
Imorgon jobbar jag också kväll, börjar vid 12,30. Skönt med sovmorgon, behöver det för att få igång med andningsverksamhet. På morgonen är det som värst, täppt i näsan och hela halsen. Så tar ungefär 1 timme innan allt är återställt, haha. ;)
Jobbar dock morgon på söndag, meen får väl gå upp tidigare, så det ordnar té sig ;)

Ja, jag har väll inte så mycket mer att säga. Längtar väldigt mycket till julafton!! :)
Fast har redan öppnat en julklapp, moha. Men det har sina anledningar. ;)

Nehe. hej så länge.


dan före dan före dan före dan före, dan före dan före dan för dopparedan

Onsdag & 8 dagar kvar till julafton.

Nu har det snöat i 1½ dygn tror jag. Förvisso mysigt meen  nu kan det räcka.
Det är lagom mycket som ligger på backen nu, behövs inte så mycket mer.
Men julkänslan börjar infinna sig. Snön på backen, julgranen klädd, julklappar under granen osv.
Jag längtar till julafton något enormt. Det är så mysigt!

Hur som helst, har jag varit ledig i massa dagar nu. Jag var borta från jobbet mån&tis pga sjukdom, så jag jobbar nu på fredag och jobbar hela helgen. En lätt helg.. Fredag:16-21 Lör:12,30-21 Sön:07-16..
Jag har iallafall piggnat på mig, är förkyld men annars är det okej. Så jag ser framemot att jobba på fredag kväll, faktiskt. Dock liiite beslutångest om hur jag ska ta mig dit, cykla eller köra bil? vi får se vad vädret tillåter, haha. :)

Nåja, nu ikväll är Mattias iväg på hockey, ingen aning om vart det var, men det var cirkus 10 mil härifrån iallafall. Så han kommer inte hem förens senare ikväll. Tycker egentligen inte om att han är iväg när det är sånt här busväder, men det ska nog gå bra.

Om ungefär 30 minuter börjar Pernillas jul, så det ska jag kika på. Så tills dess blir det lite poket på facet tror jag. Kul jöh, haha! :)

Host

14 December

Är fortfarande sjuk, vaknade imorse med både halsont och feber, så ringde till poolen strax efter halv sju. Så jag ska vara hemma imorgon med. Känner mig lite bättre, men långt ifrån topp.
Gick iallafall upp vid halv sju och kikade på Vakna med the voice, mysigt. Somnade om vid halv nio tiden och sov till halv elva.

Vid tolv tiden följde jag med Linnea till kvantum, var tvungen att handla lite diverse saker och eftersom Mattias inte är hemma förens senare ikväll, så fick jag ta all ork jag hade och bege mig dit.
Väl hemma var jag helt slut, åt lite och slappade framför lite vänneravsnitt.

Köpte förresten en trisslott idag, vann 50 spänn, fan inte dåligt. Nu är frågan vart man ska lämna in lotten för att få en högre vinst? jag satsar på tempo. Nästa gång vi är i orrefors blir det till att lämna in den och få två nya lotter, med storvinsten på ;)

Ne, jag orkar inte så himlans mycket idag, synd! För det hade behövts städas lite, men nåja, får bli en annan dag. Jobbar ju inte förens på fredag nu, så det lär jag väl hinna med? Bara jag slipper febern så ska det nog ordna sig. Man blir ju så slut.

Over and out.


Sjuk... igen

Jag är sjuk - igen. Jävla piss.
Har feber, huvudvärk, ont i halsen, slem i halsen, snorig. Yes. Imorse när jag vaknade kände jag att jag hade värsta snorbollen i halsen (mysigt va?), gjorde så ont att svälja och det försvann inte. Har gått runt med detta hela dagen, harklat och försökt få ut den där snorloskan, men icke sa nicke. Jag ska tydligen ha kvar den.
Imorgon blir jag hemma från jobbet, så måste ringa imorgon på morgonen, det gillar jag inte. Men what to do?!

Har iallafall klätt granen idag och lagt dit alla julklappar. Mysigt. Men efter att de var gjort blev jag helt slut, tog verkligen på krafterna. Så jag la mig i "fotöljen" och kollade på när Mattias spelade poker.

Nu har Mattias lagt sig och jag borde också göra det, men jag vågar inte sova. För jag HATAR att vakna upp på morgonen när man är sjuk.. det är så j-vla äckligt, snorbollen i halsen kommer ha växt sig ännu större och jag kommer kräkas, jag lovar. För det är nog det enda sättet att få ut den på.. för jag kan inte få till några snorloskor (alltså, trevligt va?).. fy fan. Därför vill jag inte sova, men jag är dödstrött. Så jävla jobbigt läge alltså.

Godnatt!

Julbord i Linköping

Imorgon ska vi åka upp till Mamma. Vi ska käka julbord i Linköping.
Det har jag inte haft en tanke på. Nu kom jag på att jag inte bestämt vilka kläder jag ska ha.. har tre julklappar kvar, dessa tre ska upp till mamma. När ska jag hinna det? Börjar jobba nu vid 16 och imorgon börjar jag vid 7 och slutar 11,30, då ska vi direkt åka till mamma.. Puh.

Nåja det löser sig väll alltid.

Funderingar

Onsdag 9 December..

Klockan slår snart om till ny dag och jag funderar lite över vart tiden tagit vägen.
Allt går ju så himla fort, jag vet inte vart dagarna/veckorna/månaderna tar vägen. Vad gör jag egentligen?
Snart är vi inne i ett nytt år 2010, mitt 21 år.. helt sinnessjukt egentligen..
Jag har ingen aning om vart år 2009 tagit vägen och ska jag summera hela året går det nog lätt, för jag tror inte jag gjort så mycket.

Jag funderar också över hur det blir nu efter jul&nyår, hur 2010 kommer se ut. Kommer de vara likadant?
Hur blir det med jobbet? hur många LASdagar har jag kommit upp i egentligen? Kommer chefen "ansälla" mig på nytt i ett par månader nu efter jul? eller blir det som förra året, blir bara att poolen ringer?

Jag vill nog egentligen göra något helt annat, släppa allt, dra till en annan stad och börja om på nytt, kanske inte för alltid, men bara för 1 år. Våga prova vingarna någon annanstans. Men jag är för feg för sånt, men kommer jag att ångra mig senare i livet? Jag vet inte. Det finns så mycket att fundera över.


Hur som helst, jag får leva i nuet, vilket betyder att jag har jobb ett par veckor till iallafall.
Imorgon ska jag dit förresten, men börjar inte förens vid 16, skönt. Men innan dess ska jag hinna med ett pass på gymmet.

Och förresten, badrummet kommer snart få en ny look, lite uppfräschning är på G. En duschvägg hade inte varit helt fel, men den lösningen som blev nu, blir bra det med.
Men allt blir nog klart efter jul.. för sakerna blir en julklapp. Men det blir bra. Superbra. Jag ser redan framför mig hur det kommer bli. Och självklart kommer ni få bilder på före och efter när det väl är klart. Bra va?

Nu ska jag bege mig mot sängen och sova ett par timmar.. Godnatt!




Hur kan jag bli besviken.. egentligen?
Åhh vad trött jag blir på mig själv.


Söndag

Söndag och helgen börjar lida mot sitt slut.

Ska om en liten stund avverka de sista 6 timmarna på jobbet. Sen är helgen över. Fast iofs ska jag tillbaka imorgon och jobba mellan 7-14. Men det låtsas jag inte om just nu. Nu är det bara dessa 6 timmar som jag ser framför mig, de kommer gå fort. Jätte fort och snart kommer jag ligga i sängen och sova. Guu så skönt!


Lördag, snart dags för jobb.

19 dagar kvar till Julafton♥

Dagarna går himlans fort tycker jag. Tänka sig att det är lite mer än två veckor kvar till julafton, vart har tiden tagit vägen? Skönt iallafall att ha nästan alla julklappar klara.

Om en liten stund ska jag bege mig till jobbet, börjar om 30 minuter.
Känner mig inte riktigt pigg, men det får gå. Jag är snorig och hostar om vartannat, men inte så farligt att jag måste stanna hemma från jobbet iallafall. Skönt att jag fick ha sovmorgon idag. Dock drygt att jag har en delad tur (7-11 16-22) imorgon. Och dessutom en morgontur på måndag med. Hoppas att jag inte blir sämre bara.

Igår kväll kom Jessica hit, vi kikade på Idol och pratade, det var mysigt. Jag vet inte riktigt vad klockan var när hon åkte hem, men den var nog närmare ett inatt tror jag.
Somnade nästan bums jag la mig i sängen, inte ofta det händer. Fast har sovit lite oroligt, vet inte riktigt varför.

Gick upp vid tio tiden och har sedan dess käkat frukost (risgrynsgröt och julskinkesmörgås, mm!), gjort kycklingsallad, sminkat mig, nyst 10 ggr, sträckt mig, pussat Mattias, rökt (fy!), suttit vad facet. Ja typ de.
Nu är klockan ett par minuter över tolv och jag ska snart ta min(okej Mattias) brum brum och köra iväg, palla cykla när det är sånt skitväder. Nehepp, idag är jag lat. Men jag är halvsjuk, då ska man inte cykla i det blöta regnet ;)

Nehe, stänga av datorn och ge katterna mat innan jag beger mig.

Ha en trevlig Lördag!


Slemmig

Jag är snuvig och fryser och mår sådär. Har ingen feber men känner mig febrig.
Det värsta är på morgonen när man vaknar. Halsen är så igenslemmad och man är så snorig att bara tanken på det får mig att vilja kräkas. Fy sjutton.

Och så är det självklart min jobb-helg, men ska försöka ta itu med den. Har jag ingen feber så får jag jobba. Börjar ju senare imorgon (12.30).. hoppas det blir en lugn kväll. Annars blir det jobbigt för mig.

Jag ska nu hoppa in i duschen och sen ska vi till affären för att handla lite. Ska ge oss på att göra pepparkakshus idag hade jag tänkt. Enbart för att Mia gjorde det igår på jobbet och det såg rätt lätt ut ;). Får väl se hur vårt blir.. =)


Första dagen

Första dagen på gymmet, gick bra! Och roligt var det.
Nu återstår bara att klara av det utan Linneas hjälp brevid mig! ;)
Men det ska nog gå. Imorgon förmiddag ska vi ner och simma, skönt!

Idag lagade mattias fiskpinnar, potatis & spenat, grymt gott! Var flera år sen(?!) jag åt spenat. Fy vad gott det var! Jag har sån tur som bor ihop med en som verkligen kan laga mat! :)

Jag är jätte trött och så ska jag iväg och jobba om en stund, fast bara 6 timmar, så det går fort.. men ändå.
Skönt att vara ledig imorgon, då blir det simma och sen blir det att städa litegranna, behövs alltid! :)

Har lite ont i halsen, mattias har smittat mig, inte alls roligt, hoppas det inte utbryter på riktigt, utan stannar till att bara göra lite ont och kittla lite. Orkar inte bli sjuk och har framförallt inte råd att bli sjuk..

Mattias är i kalmar och letar julklapp till mig, spännande! Fast jag vet typ vad det är, så det är inte så spännande iallafall :P Min julklapp till Mattias är klar, men ska nog köpa något mer också, så tråkigt att köpa en sak som han vet om..

nehe, nu ska jag prata lite med Caroline, sen bege mig till Jobbet!


RSS 2.0