Tävling

Jag är med i Foki:s tävling där man kan vinna ett namnsmycke från Betties Galleria.

Och man kan ju alltid hålla tummarna till att man någon gång i sitt liv ska ha tur och vinna. Hii :)

Hur söt är inte denna lilla sötis?


Förkylning på G?

Jag tror bestämt att jag börjar åka på en förkylning (vafan jag var ju nyss sjuk?!). Jag är täppt i näsan och har huvudvärk och känner mig allmänt slö. Men vi får se imorgon. Har en aning om att detta kan bero på monsterpasset jag hade idag 8-17,30.. och mellan 13-17,30 var det väll nästintill kaos kändes det som. Men det gick iallafall och jag är helt slut, så det kan ju vara det!

Jag ska alldels strax gå och lägga mig. Ska bara kika in på lite bloggar.
Fick ett sms av Caroline förut idag att Stinalee fått sin lilla flicka. Hon är fan bland de bästa bloggarna helt klart. Så när jag läste hennes inlägg så sprutade tårarna, haha! Och jag känner inte ens henne? hur sjukt är inte det? nåja Grattis iallafall! :)

Mattias ska iväg till Ätran imorgon, hoppas det blir mer lyckat än förra året dår Patrik köpte ett biljardbord och bilen gick sönder. Inte helt lyckat. Kanske åker de förbi ullared. Så vi får se om Mattias kommer hem med någonting imorgon. Så han har iallafall redan gått och lagt sig eftersom det åker rätt tidigt.

Tänka sig om 10 dagar har jag och Mattias 3-årsdag. Tiden går fort (: Undra vad vi ska hitta på för något. Det återstår att se.

Nehe läsa igenom bloggar sen göra Mattias sällskap i sängen. Natti!

23 September!

Så var det onsdag den 23 september. Sjukt vad tiden går fort. Vart har denna månaden tagit vägen? :O
Hur som helst vaknade jag vid nio idag av att Mattias mobil ringde. Så nu är han i Kalmar och lämnar Patrik på sjukhuset.
Vet inte riktigt vad som händer idag, vi får helt enkelt se. Ska plocka lite här hemma iaf, diska och så. Alltid småplock som behövs göras! (:

Mja, drygt 1 månad kvar till vi ska till Danmark. Fina grejer det! Ska bli skönt att komma bort från vardagen och koppla av extra mycket. Så det ser vi fram emot. (:

Nehe, jag hade tänkt att träna litegrann nu innan Mattias kommer hem. Och förhoppningsvis har han med sig lite goda frallor och så. Men vi får se om han kommer ihåg det. (:

22 September!

Godmorgon!

Har varit vaken sen tjugo över åtta. Vaknade av att jag la ena handen på mattias sida av sängen och den var tom. Fick småpanik?! så hörde jag att tv:n var igång ute i vardagsrummet, så han låg bara och kollade på tv ;)
Så jag gick upp och kollade på vakna med the vocie. Nu ska jag ta och äta lite frukost minsann.

Ska även jobba idag, 13-21. Skulle egentligen bara jobbar 13-16, men Anette ringde igår och frågade om jag kunde tänka mig att jobba till 21 istället. Brabra! Så det är var min dag kommer gå åt till idag. Jobb jobb.
Så imorgon är jag ledig, funderar på att ta med min sambo in till Kalmar kanske. Äsch vi får se.
Jobbar sedan tors-sönd. :)

Mattias har åkt iväg till Kalmar nu.. han skulle skjutsa in Patrik till sjukhuset. Vet inte riktigt om han skulle komma tillbaka hem eller om han stannar kvar där med Patrik. Vi får se. Jag är alltså själv hemma. Så nu blir det frukost framför vänneravsnitt. Wihoo! Är på 9:onde säsongen nu. (:

Lite irriterad faktiskt!

Såja, nu är tvätten klar. En lustig sak hände för en stund sedan.
Det plingade på dörren, hårt och många gånger, tänkte att det typ var Jessica eller någon annan känning. Så jag kikar ut genom kikhålet och ser en gubbe (vicevärden, TROR JAG). Öppnar och han säger "är det du som tvättar?" Och jag svarar "ja", då säger han "tvätten är klar där nere" Sen så går han?! Okej?
Detta var vid 11 snåret och jag har tvättid till 12, så spelar roll om det är klart, för jag behöver inte hämta den ändå?
Hur som helst hade jag precis tänkt att gå ner och hämta tvätten. Så jag & mattias går ner.
Då upptäcker jag att torktummlaren är av, men allt är torrt - så den har ju varit igång. Och den stängs INTE av sig själv, utan man måste trycka av den.
Så nu funderar jag på om denna gubbe var inne i tvättstugan och kollade om tvätten var klar? Annars hade ju inte torktummlaren varit avstängd? och dessutom visste han att allt var klart? Hur visste han det? :S
Men om han nu varit inne i tvättstugan, medans JAG hade tid.. så får man väll fan inte göra?
Åh jag blir irriterad. Och om det nu visar sig att det är vicevärden (har bara för mig det, men inte säker), så har han ju nycklar.. men ändå.. man får väl inte gå in bara så?! :O gosch var irriterad jag blev!

Hur som helst, nu städar vi.. igen! Har precis lyft upp madrasserna och dammsugit och tvättat golvet under sängen. Äckligt! Där under kommer jag aldrig åt annars, eftersom den är så låg. Och dammigt och blä! Men nåja, nu är det gjort. Nästa steg är att sätta tillbaka madrasserna sedan att plocka iordning i köket och vardagsrummet. Måste damma, såg på min svarta hylla att det var fullt med damm, alltså det är riktigt äckligt. Därför har jag börjat ogilla svarta möbler, dammet syns så fort!

aja, vi ska även iväg och slänga diverse prylar. Måste bli av med allt skräp! Sedan ska jag göra hallen fin och ordna med hyllorna så det kommer upp lite prylar där och inte bara är tomt och tråkigt. Även en lampa hade vi behövt där, blir så mörkt om kvällarna, frågan är bara vart man ska ha den lampan? Tål att tänkas på!

Nehe, har endel att göra som sagt.

Tvätt & shopping

Tänka sig att jag är vaken! (och trött!). Men jag har tvättid mellan 7-12, så vad ska man göra?
Ska städa klart idag, vi orkade inte igår, efter allt donande med förrådet och allt annat så blev det för mycket, höll på i flera timmar! :O Men idag blir det en sista uppröjning. Saker ska ner till återvinningen och sen är det det vanliga, damma, dammsuga & skrua golvet. Ska även hänga upp de nya gardinerna i vardagsrummet samt kök.

Igår kikade jag på jotex hemsida, jag har frågat mamma om hon ska köpa något, så vi kunde köpt ihop. Men hon hade inte kollat sådär jätte noga. Så jag beställde hem igår (åh jag skulle ju bara "fönstershoppa". Nåja, 2 bäddset, 1 bågkappa, och så lite tomtar (se bild nertill). Jag vill att det ska bli jul, så man kan få pynta hela lägenheten med mysiga gardiner, ljusstakar, adventsstjärnor och allt annat mysigt. Men jag antar att det bara schvisar(haha) förbi så är vi där. :)

Nehe, ska ner till tvättstugan igen. Kulkul. :S

  

Storstädning! och annat skitsnack!

Tjoho!

Idag storstädas det här hemma. Just nu är det kaos i hallen, har slängt ut precis ALLT från förrådet och satt in byrån som vi hade i hallen förut. Så nu ska det bli lite ordning där inne (igen!). Mattias håller på att städa "skruv,spik,hammar"osv hyllan. Så efter att han fått ordning där så ska jag in och börja plocka iordning med allt annat som ska in. Måste även slänga en hel del saker, varför sparar man så mycket skit för?! det kan man ju undra.

När förrådet är klart, så har vi resten av lägenheten kvar, pust. Jag ser inget ljus i tunneln ännu, men det kommer väl om ett par timmar. Och så fint och fräscht det kommer kännas efteråt. Det ser jag framemot.
Måste försöka få undan tvättmaskinen också. Så Marianne om, eller när du läser detta, vad ska vi göra med den? Vill ni ha den tillbaka? eller hur ska vi göra? (:

Den tar plats i badrummet och eftersom den inte används så tar den bara onödigt mycket utrymme. Så den ska iallafall bort hade jag tänkt. Men det blir nog inte idag, men ändå, jag har det i tanken, så nu tar det väl typ ett halvår innan den försvinner. haha!

Och mamma har satt lite griller i huvudet på mig. Jag har nämligen hittat ett hus som jag vill ha. Men det behövs renoveras iofs. Men ändå, känns ändå hur bra som helst. Och mamma satte totalt griller i huvudet på mig när jag berättade detta.
Det är inte så att jag har letat hus att flytta till, utan jag bara kollar för det roligt och man kan drömma sig bort, MEN hua när jag sa det till mamma och visade huset så sa hon massa saker. haha. Nåja det blir nog ingenting med det, men det hade varit nice! I orrefors, mittemot svärföräldrarna, haha =) Som mattias sa "ja om vi skulle flytta dit kan vi äta hos mamma varje dag" haha! :)

Nehe, nog om det. Ska hjälpa min fina sambo med städningen nu.

Åh allt känns superbra. <3 Jag är lycklig!


Bilder på nyrenoverad hall

  

Nu är hallen i stort sett klar. Lite småplock behövs ju givetvis. Ska upp lite saker på hyllorna, samt lite foton och ljus och grejer på väggen som är tom. Och så ska en matta rullas ut också. Men annars är det färdigt. Vad tycker ni? När hallen är helt klar, men allt plock får ni givetvis en bild. Men såhär ser det ut just nu!


Hallen

Såhär såg hallen ut innan:

 

Nu håller Mattias på att borra upp hyllorna. Är ni riktigt snälla för ni en liten förhandstitt ikväll. Men bara om ni är snälla (:


Börjar ta form

Hallen börjar ta form. Det fattas en hatthylla, det är väl det ända, just nu. Har idag borrat ihop hyllorna, men insåg att det inte fanns någon skruv att hänga upp hyllorna på väggen. Så det får bli morgondagensprojekt tror jag allt.
Ska lägga mattan som vi haft i hallen i blöt ikväll så den får bli lite tvättad.

Så imorgon kan jag tänka mig att hallen blir delvis klar, kommer bara vara småplock kvar. Jag ångrar lite att mamma inte köpte den där fina ljuslyktan till mig i Ullared, nu ser jag att den hade varit perfekt!
Nåja, jag hittar nog något annat.

Bilder har jag ju lovat och de kommer när hallen är klar.. eller delvis klar ;)

:-(

Jag är sjuk :(

Hallen & svininfluensan

Nu kommer två bild på hur det ser ut just nu.



Sen gör det sig ju inte riktigt rätt i kameran (och speciellt inte min kassa kamera!). Men färgen vi valde var "orkide" så är lite åt det gråa hållet. Men det blir nog bra. Eller vad tror ni?

Jag kommer återkomma när hallen är helt klart och då får ni se bilder från hur hallen såg ut förrut och hur den ser ut nu (eller ja då när jag är klar).
Kan tänka mig att vi är klara efter helgen.

Själv så har jag jobbat idag och efter lunch så började jag känna mig konstig i halsen. Kliar och nu hostar jag för fullt, samt att jag känner mig febrig (var är febertermometern när man behöver den?).. säkert svininfluensen.. klart som fan att jag kommer åka på den, med min (o)tur.  Och det är klart det är de första man tänker på så fort man får lite ont i halsen och lite huvudvärk - jaha nu har jag svininfluensan. Nåja.

Mattias är iväg och fiskar, så han kommer jag inte få se så mycket utav ikväll. Men jag ska kura under täcket i soffan och kika på vänner..och så har jag tillagat en kopp te med honung i. För att lindra min hals litegranna.

Förresten, jag tror jag vet exakt varför jag blitt sjuk.. Linnea Leskovec är hennes namn.


Första

Första omgången med färg är på väggarna i hallen nu. Blir superbra.
Tänkte bara säga det! Ska lägga in en bild sen om ni har tur. :)

Kaos i hemmet!

Det är kaos här hemma och dammigt. Jag får spelet! Men så är det när det renoveras. Men det är jobbigt. Hallen är ju ett "rum" man alltid går igenom. Så det blir damm precis överallt.
Måste dammsuga!

Igår var vi i kalmar hela dagen och kikade efter hatthyllor. Har inte riktigt bestämt oss än. Men förmodligen blir det en från Ö&B som vi målar om. Jag betalar faktiskt inte över 1500 för en nedrans hatthylla. Så det då kan man köpa en från Ö&B som var fin och måla om den så den får samma färg som resternade möbler. (Valnöt).
Men vi har inte riktigt bestämt oss än, kan bli ett hemmabygga också. Fick en bra idé igår när vi var på Ikea, men som sagt, vi får se. Ska först och främst måla hallen innan vi ska bestämma något.

Var iaf på EM och köpte två fina hyllor som vi ska ha i hallen. Och vilket klipp! De har kostat 599 men såldes nu ut för 99 kr, klart vi slog till! Det kommer bli superfint tror jag! Åh jag ser verkligen framemot att hallen ska bli klar med alla små detaljer och allt sen! :)

På fredag ska jag upp till Mamma & på lördag ska vi till Ullared!! Hur bra som helst! Hoppas jag hittar lite saker till hallen, så som tavlor och lite krimskrams. Ska även leta efter lite gardiner tänkte jag. Hösten börjar ju närma sig, så måste byta de somriga gardinerna mot lite höstiga, har beställt hem ett par från Ellos, som verkligen är höstiga. Men ska vänta med att hänga upp de tills jag köpt andra gardiner till sovrummet & köket också. :)

Nehe, ska dammsuga hallen nu.. och resten av lägenheten också för den delen.

 Inte riktigt sånna hyllor köpte vi, men de är väldigt lika. Hittade ingen på EMs hemsida eftersom de är utgående produkter. Och så är färgen Valnöt!


RSS 2.0