29 Juni

Får visst bli ett litet inlägg idag med! :)

Igår eftermiddag åkte jag & marianne över till Öland, stannade till på möllstorps camping och lapade lite sol.
Det var så himla skönt & vi ville knappt åka därifrån när klockan började närma sig 19.
Vi åkte sedan en sväng förbi Ikea för att kika, men tycker det är nästintill tråkigt att gå där inne nu när man varit där så mycket. :P
Hem kom jag iallafall med en flaska äppelmust och en påse med snören, haha.
Så tack till en trevlig eftermiddag, skönt med lite avbrott i den annars så tråkiga vardagen!

Sovit rellativt gott, förutom att jag vaknade vi halv åtta av att grannen HAMRAR och borrar, vem fan gör det klockan halv åtta? Idiot! Sen hade ju fåglarna opera lektioner precis utanför fönstret så de skrek (sjöng) som bara den, då hade jag mer än gärna haft en luftpistol och skjutit dom - som den sanne djurvän jag är! ;)

Hur som helst kunde jag tillslut somna om och vaknade vid halv tio. Upp och käka frukost och kika på 7:th heaven eller vad det heter. Sen satte jag mig vid datorn en stund och nu börjar klockan ticka på. Ska börja göra mig iordning och sedan fara ner till sjukgymnasten! Så det var bra att jag var iväg igår och inte bara latade mig, för idag har jag ont i ryggen och inte tala om igår kväll!
Efter sjukgymnasten blir det förhoppningsvis en sväng ner till jobbet, så jag HOPPAS jag får mitt sjukintyg IDAG! annars får jag åka ner till läkaren och be han skriva ett till mig nu. Skulle ju lämnat in det förra veckan! Känns ju lite sådär att de glömt bort att skicka det!

Nehe, nu ska jag avrunda.

2 dagar kvar! =)

Veckan!

Godmorgon!

Sitter just nu i sängen och hör hur fåglarna kvittrar där ute (som de iofs har gjort sen 4!!!).
Solen skiner och det är förmodligen riktigt varmt och skönt ute!
Får se vart dagen tar mig, det pratades om att jag, marianne & Jessica kanske skulle ses och hitta på något efter 14, men vi får se hur det blir.. vore ju trevligt annars, rätt tråkigt att sitta här hemma.

Imorgon är det onsdag som vi först inleder med att gå in i en ny grav-vecka, alltså vecka 19, spännande!
Framåt lunchtid ska jag även iväg till sjukgymnast för att få lite övningar och dylikt för foglossningen, som förövrigt känns bra nu när man bara vilar och inte gör så mycket.
Ska även försöka träffa Hannah & Jessica en liten sväng.. :)

På torsdag är det inget planerat, Mattias kommer hem framåt eftermiddagen, så det brukar vara rätt så lugnt.
Sedan är den efterlängtade fredagen! Då vi ska in till Kalmar för att göra ultraljud! 07,30 ska vi vara där! Det ska bli himla spännande.

Har inte riktigt bestämt oss än för om vi ska ta reda på könet eller inte.. Jag båda vill & inte vill, så vi får se när vi väl är där. Det är ju inte ens säkert att h*n vill visa det ;)

Så var det med det. Får se om jag uppdaterar något mer denna vecka. Förmodligen blir det på fredag.

Nu ska jag käka frulle. Vi hörs.

Sjukskrivningen

God förmiddag.

Någon sommarvärme vet jag ju inte om vi har iallafall.. undra om sommaren redan är över? Att dom heta och fina dagarna vi fick i våras var den lilla sommaren vi fick? Mja, förhoppningsvis inte!

Somnade väldigt sent igår, vilket resulterade i att jag är rätt trött idag, trots att jag tog mig en liten sovmorgon till kvart över nio! :)

Har lite att stå i idag, ska alldels strax hoppa in i duschen, för att sedan fara till stan och köpa lite allergitabletter till Mattias och sen in på Willys eller coop för att handla lite till räkcoctailen jag tänkt göra tills ikväll.
Måste även förbi jobbet en sväng, hade ju tänkt att jag skulle få mitt sjukintyg idag, men icke!
Dom ringde nyss från astrakanen och hade inte skrivit något än(!), för hon i receptionen hade bara skrivit sjukintyg på en lapp, sen visste dom inte vad det handlade om. Bra där. Så hon ringde i förmiddags och frågade, så nu skulle han skriva det, så får la hem det nästa vecka!

Så nu kommer jag att vara sjukskriven fram till den 11 Juli då jag går på min semester! Sen får vi se vad som händer efter det.
Har fått en tid hos sjukgymnast med så ska dit på onsdag så får vi se vad hon säger.
Förhoppningsvis kan jag jobba efter sommaren (!!) tills jag går på havandeskapspenning! Vill ju inte sitta hemma och dryga!

Nåja, nu ska jag slänga in mig i duschen! Vi hörs!

p.s 8 dagar kvar till RUL d.s


Vecka 18

Går in i vecka 18 idag (17+0).


Vet att det är en kass bild, men det får gå.

 
Här är en bild från vecka 16(15+5), visst är det lite skillnad iallafall? 

Bebisen

I vecka 18 är din bebis 13 till 14 cm lång från huvud till stjärt och tack vare de nu ökande fettdepåerna väger den omkring 230 gram. Den hitintills snabba tillväxten kommer nu att sakta ned något till ett något lugnare tempo.

Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.

Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.

Du

Livmodern har fortsatt att växa upp i din mage. Om du mäter så kan du känna den ungefär på två fingrars bredd under naveln. Din livmoder är vid det här laget ungefär lika stor som en Nätmelon.
Även om viktuppgången varierar från kvinna till kvinna så ligger den genomsnittliga viktökningen i vecka 18 på mellan 4,5 och 6 kilo.
Vid det här stadiet i utvecklingen kan också eventuella defekter och missbildningar i hjärtat upptäckas vid en ultraljudsundersökning.

Info från http://www.blimamma.se/gravid-vecka-18.html


Tråkig dag!

Denna dag är nog i särklass den absolut tråkigaste dagen i mitt liv. FY fan vad dryg dag.
Imorgon ska jag iallafall ta och daska upp mig, ner på stan och till jobbet för att lämna sjukintyg (om det nu kommer på posten imorgon), sen ska jag handla litegranna (kommer vaa döö mycket folk).. Men what to do.
Hade tänkt att göra en räkcoctail till mattias när han kommer hem imorgon med. :)
Så ska bara handla lite smågrejer, så kanske bara behöver sticka in på coop..
Får se om jag ska förbi systemet med och handla åt Mattias..

Ne, annars var det inte så mycket mer.
Mattias chef fick nu i eftermiddag en liten dotter!
Så ett stort grattis till er Ulrika & Daniel!

Åh vill att det ska vara NOVEMBER.


Ett beslut!

Sådärja, nu har jag tänkt klart..
Det blir inget av att iallafall.
Vad det var? Jo vi hade hittat en fin trea i huset brevid.
Var och kikade på den igår och jag gillade den!! Nyrenoverad, billig i hyra och dom skulle inte ha så fasligt mycket för lägenheten.

Så jag skulle överväga, för Mattias sa i princip att jag fick bestämma, för det är JAG som ska trivas då det är jag som är hemma mest.
Men nu.. efter noga övervägande har jag bestämt mig att vi struntar i det.
Så vi ska bo kvar här och istället inrikta oss på hus.

Och skulle vi inte hitta något bra hus som vi båda gillar innan lill*n kommer så får vi helt enkelt bo kvar här och göra det bästa av situationen, vi har ju ändå ett förråd i lägenheten som man kan göra om till ett skötrum och en liten säng får ju plats i sovrummet, är ju inte såå mycket som behövs den första tiden på så sätt.

Men så är det tänkt nu iallafall.. och det beslutet känns bra!

Förövrigt har jag så ont i huvudet idag, har ändå sovit halva dagen! La mig i soffan för att kolla på lite disneyfilmer förrut, vaknade när den andra filmen var slut! ;) Men huvudet dunkar på ändå.. kanske åska på G?

Nu väntar jag på att ugnen ska bli varm så jag kan sätta in min kycklingklubba där, sen ska jag ta ut soporna (usch - upp och ner för trapporna! :(), diska upp lite och fortsätta med maten.
Sen blir det soffan resten av dagen.

/J.Viklund


Tankeglöd!

Tänker så det knakar.

Vad är rätt & vad är fel?


Godmorgon!

Godmorgon!

Har varit vaken sedan strax efter fem, lite lätt drygt sådär.
Men vad ska man göra när man inte kan somna om? Jag låg iallafall kvar i sängen till halv sju, sen fick det vara nog. Gick upp och gjorde mig lite frukost (scones!!), så nu har jag precis avnjutit det och kikar på nyhetsmorgon. Har ställt fram en skål med körsbär med, himmelskt gott!

Men om en liten stund ska jag ta tag i detta, har lite att dona med idag. Måste städa! & lite senare händer en liten spännande grej, som jag kanske berättar om senare ikväll beroende på hur allt blir. :)

Annars är det första dagen på min sjukskrivning, känns lite halvdrygt, men vad ska jag göra. Känner även nu att ryggen & fogarna även gör ont när jag inte jobbar, utan bara gått lite längre. Så får nog bara inse att det var bra för mig att bli sjukskriven trots allt.

Nehe, vi hörs.

Sjukskriven!

Nu har jag varit hemma en stund och hämtat andan lite.

Först nere till läkaren där han konstaterade foglossning, dock inte så svår, men ändå!
Han sa att jag skulle prata med min arbetsgivare angående att få ett lättare jobb (hahaha) och jag sa till honom att det kommer inte gå, det finns inget "lätt" jobb inom vården. Men jag skulle då promt ner och pratade med henne.
Så efter läkaren så åkte jag till jobbet, pratade med båda cheferna (och blödig som jag är så börjar jag stortjuta, hahaha, pinsam.) De bekräftade att det inte fanns något annat jobb och sa att jag inte skulle tänka på dom nu utan att dom löser detta, så ska jag bara ta det lungt och vila.
Så efter det fick jag åka ner till läkaren igen för att tala om detta. Så nu kommer jag att vara sjukskriven fram till min semester.
Vilket känns piss, så himla tråkigt! Vad f-n ska jag hitta på i veckorna? bara sitta och uggla?! Kommer klättra på väggarna. Sen känns det ju inte helt bra att gå från jobbet när semestern börjar på måndag (första perioden).

Men, så är läget nu iallafall.. Har nu försökt få tag i chefen för att berätta hur länge sjukskrivningen gäller, men hon är inte anträffbar, så får försöka senare.

Så, nu vet ni det. Hej så länge!


Till läkaren!

Godmorgon!

Har precis ringt ner till läkaren, ska dit nu om en stund tänkte jag.
Stanna hemma från jobbet idag, pga ryggen. Har haft sån värk att jag vet inte vad.
Förmodligen foglossning, jävla piss. Men vi får se vad läkaren säger och hur diagnosen lyder.

Har sovit som en påse skit inatt med! Har bara gnytt eftersom det gör så ont att vända på sig. Dessutom har Mattias kommit hem så han har legat och snarkat precis HELA jävla natten.
Dock känns det bättre i ryggen nu när jag fått vila, det är ju som sagt värst när jag jobbat & varit gått mycket.

Nehe, lite mat på det sen fara ner.

Vecka 17

15 Juni 2011

Herregud vad tiden springer iväg egentligen. Redan snart i mitten av Juni, helt sjukt ju.
Men ändå skönt att tiden går rellativt snabbt iallafall. Nu är det endast 16 dagar kvar till RUL! :)

Idag går vi in i vecka 17 :) Wiho! Nu väntar jag spännt på någon liten buff eller spark. Vet att det kan ta ett par veckor till, men det är väll det man väntar på ;) (och RUL!).

Förövrigt har jag beställt hem ett stödband till ryggen idag, som jag ska ha på jobbet & när jag är ute en längre period. Förhoppningsvis hjälper det litegrann iallafall. Får det antingen på fredag eller i början av nästa vecka!

Känner mig egentligen liiiiite stressad. Börjar jobba vid 14 och jag håller på att tvätta två maskiner som även ska in i torktummlarn samt äta mat. Har även hunnit duscha och dammsuga lite lätt. Kan ju tillägga att jag kom igång vid kvart över elva.

Jobbar till halv tio ikväll och sen jobbar jag tors & fre dag sen ledig två dagar! Sen börjar semesterperioden! Och jag har då endast drygt 13 arbetsdagar kvar till min semster! Så underbart!

Nehe, måste kolla till potatisgratängen. Vi hörs!


"fisk"sprattel! :D

Nu ikväll så har mina nojjor försvunnit, har kännt tydligt sprattel! :)
Verkligen kittlar i magen, så svårt att beskriva, men himla mysigt!

Lagt över lite bilder från mobilen med, så kommer lite bilder i slutet här.
Tog en magbild idag! Synd bara att min "första" magbild från typ v9-10 är borta.. hade varit kul att jämföra. =/
Nåja, så kan det vara. Har inte velat ta eftersom jag inte tycker att något har hänt..
Men nu när jag ser bilden så ser jag att det visst har hänt lite. Visst att jag hade (tjockis)mage innan.. men inte såhär tror jag dock! ;)

Förövrigt har jag inte städat idag (nehe?!?), men har haft sån fruktansvärd värk i ryggen så har inte orkat!
Har varit en väldigt trist dag, men vad gör man?! Hoppas ryggen är bättre imorgon så jag kan jobba iallafall.
Får nog ta och åka till läkaren iallafall och se vad han säger, kan ju inte slita ihjäl mig direkt.
Vi får se hur morgondagen ser ut.


18/3 positivt gravtest! :)


29/4 tidigt VUL.. 9+1


13/6 Mage 15+6 :)

Godnatt!


Så sakta!

13 Juni 2011

Efter en jobbhelg så är jag helt slut, min rygg är kaaaoz och lägenheten är kaos.
Idag sov jag till halv tio, super skönt! Låg kvar i sängen till halv elva och bara slappade!
Väl uppe så tänkte jag ta tag i städningen, men har inte kommit så långt än. MEN jag MÅSTE, MÅSTE, MÅSTE!

Tycker att tiden går förbannat sakta just nu. Vill bara att det ska bli 1 juli.
Idag är jag lite nojig, känner mig hur Ogravid som helst, blä! Men antar att det är "spökveckan".
Och eftersom jag inte VET hur saker och ting ska kännas så känns allt bara lustigt.
Jag vet inte om det är sprattel eller om det bara är tarmar i ofas. :P

Har aldrig nojjat innan i graviditeten, så någon gång ska väll vara den första!
Hoppas det går över tills imorgon bara, orkar inte gå runt och nojja!

Ne, nu ska jag börja städa.

Btw, ett STORT grattis till Emelie som fick sin efterlängtade lilla bebis härom dagen! GRATTIS GRATTIS!! =D


Ett par ord.

Godkväll!

Ska alldels strax göra mig iordning för sängen.
Tänkte bara ta och knåpa ihop ett par rader här innan.

Har varit väldigt varmt de senaste dagarna och att då befinna sig på jobbet har inte varit roligt alls.
Har varit ÄNNU varmare och kletigare inne, så att komma ut var som en ren befrielse.. trots att det är över 25 grader ute..
Trodde det skulle vara svalare idag, men icke! Känns som det varit den hetaste dagen hittils!

Imorgon är jag iallafall ledig och då ska det givetvis vara dåligt väder och regna!
MEN inte mig emot, då kanske jag hinner & orkar ta tag i lägenheten som är ett enda stort kaos.
Skulle vara himla skönt att få det gjort!

Mattias kommer ju inte hem imorgon heller, utan är inte hemma förens på fredag kväll. Så helgen kommer vi förmodligen inte ses så mycket eftersom jag jobbar. Men det får gå ändå. Snart är det semester och då ska vi hinna umgås! :) Måste planera lite vad vi ska göra!

Idag är det onsdag och jag går in i ny vecka, alltså vecka 16 (15+0) idag. Herregud vad tiden går. Men det är skönt det!

Nehe, nu ska jag ta mig ett glas samarin innan läggdags. Godnatt!

En lite uppdatering!

Godkväll i hettan!

Helgen har varit fullspäckad, men himla trevlig.
Har hunnit med en mysig grill&spel kväll hos John & Linnea samt 60-års kalas i flygsfors.
Kommit hem rätt sent båda dagarna så igår var vi helt slut.
Åkte och handlade sen grillade vi lite kött & åt nypotatis, det var gottis! =)

Imorse var det första dagen på MITT schema, ja.. gissa vad, jag försov mig! Jag vaknade 06,40 & börjar vid 07,00.. Men jag hann.. typ.. kom några minuter efter sju, men ändå nöjd med mig själv! ;)
Jobbade dessutom en jobbig A-tur! Men jag får helt enkelt vänja mig! Nu när jag gått upp i tid så är det de man får räkna med! A-turer & C-turer. Men kom fram till en rätt bra sak idag.. Att jag har mina "lugna" veckor när första semesterperioden är. Så jobbar inte SÅ himla mycket, vilket känns himla bra. Är lite nervös inför sommaren, kommer bli grymt jobbigt. Gah.

Annars så rullar allt på som vanligt, bara idag tycker jag att min mage blivit lite mer "hård", så den börjar nog ta fart och växa litegranna tror jag, mysigt! :) 25 dagar kvar till ultraljud ♥ längtar så mycket!

Nehe, nu ska jag nog börjar göra mig iordning för sängen.

Godnatt!

Vecka 15 idag!

Herregud vilket åskväder det var inatt. Vaknade runt halv tre tror jag av att det blixtrade och dånade som bara den. Egentligen tycker jag det är mysigt med åska, men då ska man helst vara två och inte ensam ;)
Men jag somnade iallafall om och sov till kvart över nio!
Känns himla skönt att jag äntligen börjat sova lite normalt! =)

Onsdag idag, alltså in i en ny vecka, går in i vecka 15 idag! (enligt läkaren!). Längtar såå till 1 juli då vi ska på RUL! Kommer bli så roligt & spännande! Dels för att vi inte gjorde något NUPP i vecka 12, så detta blir första gången vi ser bebisen såhär. Såg den lill* tidigt, men då ser den ju inte riktigt ut som en bebis! ;)
Vet inte om vi vill ta reda på kön, är lite kluven.. jag som är så nyfiken av mig, men samtidigt är det ju spännande att INTE veta könet! Ah, vi får se hur det blir. :)

Annars så ska jag städa & tvätta här hemma idag! Lägenheten behöver verkligen städas då jag legat på latsidan ett bra tag nu! Senare i eftermiddag blir det kanske bilbingo med Danne & Jossan, får se hur långt jag kommit i städandet! Men det skulle vara roligt och jag känner på mig att jag kommer vinna! ;)

Ikväll kommer även min älskling hem! Sen är han långledig! Wiho! Jag jobbar dock kväll på torsdag, men det går ju rätt så fort! Sen har vi en hel helg att se framemot. På Fredag ska vi förmodligen ut till Linnea & John och käka lite mat och prata bebis.. ja, för vi ska ju ha barn ungefär samtidigt, bara några veckors mellanrum (heeeeeeeelt sjukt! man kan ju tro vi planerat det, haha).

Nehe, nu ska jag börja med lägenheten.



RSS 2.0