Babybjörn

Har precis köpt en Babybjörn bärsele! Så jag hoppas att den duger åt vår lilla bebis, att han vill bli buren i en sådan! Med tanke på att det är rätt skönt att ha händerna fria om man tex ska ner och tvätta, blir ju lite jobbigt annars.
Vi får se, men nu är den köpt iallafall.. Skönt.

På tal om bebissaker har vi endel kvar att köpa, men det största är nog en säng.
Sen är det lite småprylar, så som badbalja, termometer, mobil, skötbädd och sånna där smågrejer!
Får ta och göra det snart, för jag börjar känna mig smått stressad faktiskt!
Ungen KAN jag faktiskt kika ut snart (förhoppningsvis inte - men man vet aldrig)..

Hur som haver, om en halvtimme är det föräldrargruppen som gäller, blir första träffen idag, spännande!
Jag & Jessica ska gå eftersom Mattias är iväg och jobbar! Och det är ju klart att faster ställer upp ;)
Undra om det är någon man känner i den där gruppen, hade ju varit lite trevligt trots allt.

Imorgon kommer föhoppningsvis Mattias hem! HOPPAS HOPPAS!
Dock åker jag 08,05 på fredag för att först åka till Lkpg och sedan vidare mot Sundsvall för kattutställning (Mamma som ska dit) sen far vi vidare mot Skellefteå! Det är 5 år sedan jag var där sist, så det ska bli roligt!
Kommer hem till Nybro på torsdag igen! Och då har jag och Mattas en HEL helg att bara umgås, då ska jag pussa på honom var och varannan minut, så det så!

Nehe, dags att runda av, vi hörs!

Busar lite med bebis, han sparkar, jag puttar tillbaka och han sparkar tillbaka och så fortsätter det.
Men han ändrar ställen hela tiden, busfrö :)

Ida är det endast 3 månader kvar tills BF :)


Godmorgon!

Godmorgon!

Har varit vaken sedan halv sju. Hade en tid hos barnmorskan idag klockan 8, så då gäller det att vara uppe med tuppen! :)
Var första gången jag träffade min barnmorska (eftersom jag bytt) och hon som jag har nu verkar väldigt bra och härlig! Skönt! :)

Jag fick ta ett blodprov (som visade bra), höra hjärtljuden ♥ (som låg på 145), och så mätte vi SFmåttet som låg på 25, alltså precis i normalkurvan! Vilken känns super! :)
Så tråkigt bara att Mattias inte fick vara med och lyssna! :( Men har ju uppbokade tider ända till 13 december så han ska nog kunna vara med :)

Efter barnmorskan åkte jag och handlade eftersom lönen idag har trillat in och det är väll skönt att få allt handlat på morgonen innan fredagsrusningen? =)

Sedan ringde min chef och nu verkar det som det är ändrade planer på min ledighet som jag har bett om. Så nu ligger det på bemanningens bord och om dom kan lösa det så får jag ledigt! Så får reda på det senare idag! :) Så håll tummarna! :)

Om en stund ska jag ta mig en smörgås och kika på greys, sedan blir det att ta tag i hemmet och vid 12 så har jag tvättid. Så dagen kommer nog att gå rätt så fort!


Halvtidssjukskriven!

Nu är jag ÄNTLIGEN hemma!
Först hade jag tid hos läkaren klockan 9, men det strulade med datorn så jag kom in till läkaren vid tjugo över nio.
Hon kände på fogarna och konstaterade foglossning.. så nu är jag sjukskriven halvtid och får jobba max 4 timmar om dagen! Ändå skönt att få jobba litegranna! :)

Efter läkaren skulle jag till jobbet för att prata med Chefen, jag kom dit vid kvart i tio, fick prata med henne vid halv elva tiden typ. Dryg väntan! Och väl därinne hoppade vi ju inte direkt av glädjetjut av en halvtidssjukskrivning som börjar gälla idag! Men what to do?
Jag ska iallafall jobba 16-21 idag, sen skulle hon sätta ihop ett schema åt mig, så hon skulle höra av sig imorgon igen.

Och så pratade vi om min ledighet som jag ville ha den 2 sep, då har jag tagit tjänsteledigt! Gissa vad, den kommer hon förmodligen inte bevilja eftersom en annan har tagit ledigt samma helg :( Men hon skulle kolla på det en gång extra, eftersom jag ska iväg till Skellefteå och eftersom jag bara får jobba 4 timmar per dag så kanske det går att ordna ändå. Lite halvdrygt annars.

Annars så rullar det väll på, Mattias är iväg och jobbar och ska vara iväg även över helgen denna gången. Så han kommer inte hem förens Torsdag nästa vecka, och om det då går som planerat (om jag inte behöver jobba) så åker jag till Skellefteå på fredag och blir borta tills veckan därefter. Så det blir lång tid ifrån varann :(

Nehe, nu ska jag göra lite soppa!

Dåliga dagar!

2 dagar klarade jag av att jobba och det var knappt!
Hade så ont när jag kom hem igår att jag var tvungen att grina en skvätt.
Dessutom fick jag någon sorts sammandragning eller vad det var, för det spännde till i hela magen och den blev stenhård, gjorde lite ont, men inte så farligt. Så det känns ju inte riktigt okej!
Och natten har varit helvete, har haft så ont att jag knappt kunnat vända mig i sängen! Vaknat till av varje rörelse för att det gör ont.
Så idag är jag hemma från jobbet, likadant imorgon, jävla piss!

Vid fyra imorse kom Danne, Nicke, Lasse & Tanja hit efter ha varit och fiskat kräftor, vet inte riktigt hur många dom fick, men runt 30 skulle jag tippa. Så dagen får väll bestå i att koka dom. Mums!

Annars ligger jag fortfarande kvar i sängen, ska försöka ta mig upp! Dom andra slöfockarna ligger väll och sover fortfarande, men jag börjar bli hungrig och vill inte ligga kvar här längre!

Plus att jag saknar Mattias, åh! Men imorgon kommer han förhoppningsvis hem! Om än lite senare än vanligt, men han kommer hem!

Och så går vi in i vecka 26 idag med! Wiho! Skriver lite mer om det senare!

Jobba efter 8 veckors ledighet!

Så är det söndag & jag har lite ångest.

Imorgon börjar både jag & Mattias jobba igen. Jag efter 8 veckors ledighet & mattias efter 4 veckor.
Känns lite sisådär. Men det ska bli skönt att komma tillbaka till jobbet givetvis, det är bara min rygg & foglossning som jag tänker på. Jag undrar egentligen HUR jag ska klara av det när jag får ont av att gå på kvantum?!
Nåja, det är bara att bita ihop och prova, går det inte så får det ju bli sjukskrivning igen. Ska ju till läkaren den 23, så det vore ju bra om jag provat på att jobba nästa vecka.

Och det är jobbigt att Mattias ska iväg i veckorna nu igen! :( Men som tur är så går veckorna rätt så fort ändå och jag hoppas innerligt att de inte börjar jobba helger (som det är tal om)..

Imorgonkväll kommer dessutom Danne, Tanja, Nicke & Lasse hit på besök, de ska sova här ett par dagar och fiska kräftor om jag inte minns fel? Eller jag vet inte riktigt vad som händer. Men då blir jag ju iallafall inte ensam den första veckan! :)

Sen i början av september är det tal om att Åka upp till Skellefteå för att hälsa på en sväng. Det vore ju trevligt. Så jag ska lägga in om tjänstledigt och blir jag sjukskriven får vi ändra det då.

Har dessutom skickat in papper till försäkringskassan om Graviditetspenning, så om jag får det beviljat så går jag från jobbet 1 Oktober. Så håll tummarna att det blir så!

Nehe, nu ska jag plocka iordning lite, sen blir det duschen och sedan förmodligen sängen. Hur ska jag annars orka mig upp ur sängen vid 05,50 IMORGON? Usch! Jag kommer vara död, so fucking död!

Städning på G!

Nu har jag precis skjutsat iväg mannen till Timmy, då de skulle greja med Timmys bil.
Så jag har lite egentid nu och har tänkt att ta hand om den genom att städa hela lägenheten.
Det behövs verkligen, så jag ser nästan framemot att städa och se slutresultatet! ;)

När jag skjutsat iväg honom åkte jag förbi coop och hämtade ut mitt paket från jotex som innehåll ett 6-dels bäddset, ett överkast & två filtar som passar till ett par gardiner jag ska ha i vardagsrummet i höst! ;)
Jag längtar nästa tillochmed till hösten nu, så mysigt med alla tända ljus & härliga filmkvällar insvept i en skön filt. :)

Nehe, om jag ska får något gjort så är det lika bra att sätta igång. :)

Vecka 25

Bjuder på lite bilder..


 

Den första bilden är förrådet före..
Den andra bilden är förrådet efter..

Det blev väldigt bra! Är supernöjd!

Vi har även beställt en vagn.. Blev en Emmaljunga City Cross :)



Så nu är det sängen kvar och sen är det nog mest småplock kvar :)


Igår gick jag in i vecka 25!! Helt sjukt vad tiden har gått undan sen plusset visade sig den 18 Mars.
Den lille sprarkar och rör sig och älskar att sparka mamma på blåsan så jag måste springa på toaletten stup i kvarten. Den är lite drygt! ;)
Dessutom är han väldigt envis när det kommer till att visa sig för pappa! ;)
Men häromdagen så fick Mattias se sparkar på utsidan ;)


  
 

Vecka 25

Barnet:

800 gram och 27 cm lång från huvud till stjärt.
Barnet har fullt funktionsdugliga händer och fingrarna har naglar. Dygnsrytmen är mer tydlig. Barnet har perioder då det är vaket och det sover på mer bestämda tider. Skelettet fortsätter
att hårdna.

Mamman:

Den tredje trimestern

En del kvinnor kanske har lättare att få kramper i vaderna? Kanske blir du ofta kissnödig? Nu beror det på att livmoderns tyngd och barnet trycker ner på urinblåsan. Gravida kvinnor får lättare urinvägsinfektion än när de inte väntar barn. Tillhör du dem som har haft återkommande urinvägsinfektioner bör du vara extra uppmärksam på eventuella symptom som sveda och trängningar när du kissar. Drick rikligt, gärna vatten med citron eller tranbär i, för att förebygga nya besvär. Runt vecka 25 går de flesta gravida kvinnor till barnmorskan för en kontroll. Nu
börjar mätningen av livmoderns tillväxt. Med ett måttband mäter barnmorskan måttet mellan blygdbenet, symfysen och livmoderns övre kant, fundus. Det så kallade SF-måttet ritas in på en kurva. Normalvärdet ligger ungefär på 23 cm plus eller minus några centimeter. Det
spelar inte så stor roll hur just ditt mått är. Det viktiga är att måttet följer sin egen kurva utan några dramatiska avvikelser uppåt eller nedåt.

Info från: http://www.libero.se/Pages/Pregnant/CalendarDefault.aspx?id=2175


Semester ett par dagar.

Snart bär det av mot Motala för att vara lite hus & kattvakt. Mamma & P-G for iväg imorse till Rom eftersom mamma fyller 50 år imorgon! :)

Så nu har jag städat hela lägenheten i princip och Mattias är på affären och köper hem till kattmat, när han kommer hem så ska han bara tömma kattlådan sen bär det av. :) Ska bli skönt att komma iväg ett par dagar.

Förresten så köpte vi en ny bil igår!! Äntligen! Det var ju inte en dag försent! :)
Så igår var vi ute och körde lite och även jag provkörde, det ni! Och det gick dessutom bra så jag körde ut till flerohopp ;) Så nu kanske jag vågar köra lite mer när vi har en ny bil som är lättare att köra!

Annars rullar det mesta på, på onsdag går jag in vecka 23, lillen sparkar och buffar som bara den. Igår fick han in en rejäl spark så hela min mage lyftes, haha! Busunge ♥.
Men han vill inte visa sin pappa att han kan sparkas, för så fort mattias lägger handen på magen så slutar han sparka :P Och direkt han tar bort handen så börjar han igen.. haha.

Vi har dessutom kollat på barnvagn som sagt och det blir förmodligen att vi beställer en nästa vecka! Ska kolla lite i Motala först bara. Men troligtvis beställer vi en från babyproffsen och då blir det en Emmaljunga - city cross! Både jag & Mattias gillade den när vi provade inne på affären, så förmodligen blir det en sådan!

Vi måste även städa ur "skötrummet" och bestämma lite hur vi ska ha det där, men jag tror jag har kommit på en rätt så bra lösning. Ska bara mäta ut allt så att det får plats! :)

Nehe, nu ska jag stänga av här och dona det sista. Vi hörs!

 Vecka 22+5..



RSS 2.0